Links sommelier Sjoerd Bergmans en daarnaast eigenaresse Patricia Helleman.
Volledig scherm
PREMIUM
Links sommelier Sjoerd Bergmans en daarnaast eigenaresse Patricia Helleman. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Sterrenzaak Zout & Citroen in Oosterhout heeft het niet voor niets ‘drukker dan ooit’

EetrecensieOOSTERHOUT - De langverwachte ster is binnen: restaurant Zout & Citroen aan de Ridderstraat in Oosterhout is hiermee nog populairder geworden. Eigenaren Bram en Patricia Helleman: ‘We hebben het drukker dan ooit’.

De rekening
(2 personen)

2 x 4-gangenmenu.....€ 119,00
2 x oester....................€  11,50
Wijnarrangement......€  34,50
2x fles water ...............€ 12,00
Witte port.....................€ 4,95
Cava half ......................€ 5,25
Cappuccino..................€ 6,80
Muntthee......................€ 7,90 + 
Totaal ........................€201,90

De afspraak met mijn collega staat al twee jaar: samen eens eten bij Zout & Citroen in Oosterhout. We moesten alleen nog sparen en een goede gelegenheid zoeken. Het kwam er nooit van. Met de komst van de ster beseften we dat dit het moment was. Dus rijden we op een maandagavond het terrein op van het voormalige Koetshuys aan de Ridderstraat.

Het is een schitterend pand. ,,Het staat tussen de slotjes, de herenhuizen waar vroeger de Oosterhoutse elite woonde”, aldus mijn collega. Bij binnenkomst worden we hartelijk ontvangen door sommelier Sjoerd Bergmans en aan een tafeltje bij het raam gezet.

We beginnen met een aperitiefje. Voor mij een witte port en mijn collega een half glaasje huiscava, want ze moet nog rijden. Gelukkig kan ze wel ‘losgaan’ op het brood, zoals ze zelf blij zegt. We krijgen genoeg smaken op tafel om mee te kliederen. Te weten: zout met citroensmaak (leuk detail), pesto van rucola, Italiaanse olie en roomboter. Heerlijk begin.