Aan de Zevengesternte in Oosterhout werd een man met een mes gestoken.
Volledig scherm
Aan de Zevengesternte in Oosterhout werd een man met een mes gestoken. © Mathijs Bertens/MaRicMedia

Steekpartij bij speeltuintje Oosterhout: drie jaar cel geëist

OOSTERHOUT/BREDA - Tegen de 34-jarige Dennis J. uit Oosterhout is maandag bij de rechtbank in Breda drie jaar cel geëist, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. De man heeft erkend dat hij op 10 maart vorig jaar een plaatsgenoot moet hebben gestoken, al kon hij het zich niet meer goed herinneren.

J. stak met een mes tijdens een conflict bij het speeltuintje op het Zevengesternte in Oosterhout. Dat conflict begon al eerder op de dag. Toen zou de ex van J. zijn haren hebben geknipt. Daarbij zou ruzie zijn ontstaan en vernielde J. een ruitenwisser.

Klaplong

Die avond zou hij, na tussenkomst van de politie, de schade betalen. Op dat moment stonden echter behalve zijn ex, nog drie mannen in het speeltuintje waar ze hadden afgesproken. Daarop ontstond de schermutseling die zou uitmonden in de steekpartij. Eén man werd met een klaplong opgenomen in het ziekenhuis. Hij is vier keer in de borst gestoken. Volgens de officier van justitie was er sprake van een poging tot doodslag. 

Quote

Die man had er al niet eens moeten zijn. Mijn cliënt had een afspraak met zijn ex

Joost Dionisius, advocaat van verdachte

Advocaat Joost Dionisius van J. bepleitte dat zijn cliënt vrijuit zou moeten gaan. Volgens de raadsman was er sprake van zelfverdediging. ,,Die man had er al niet eens moeten zijn. Mijn cliënt had een afspraak met zijn ex.’’

 Mocht er wel sprake zijn van een poging tot doodslag, dan vond hij dat de rechter hooguit een taakstraf op zou moeten leggen in combinatie met een voorwaardelijke celstraf. De voorgestelde straf van de officier van justitie noemde hij 'buiten alle proporties’.

De uitspraak is op 29 juli.