De Bergsebaan tussen Teteringen en Den Hout, hier in oude staat, kreeg vorig jaar een opknapbeurt. Als er een rondweg zou komen, moet de weg wéér op de schop.
Volledig scherm
PREMIUM
De Bergsebaan tussen Teteringen en Den Hout, hier in oude staat, kreeg vorig jaar een opknapbeurt. Als er een rondweg zou komen, moet de weg wéér op de schop. © Pix4Profs / Johan Wouters

Steeds meer weerstand tegen ‘lawaaiige’ rondweg: ‘Welk probleem wordt hier opgelost?’

OOSTERHOUT/DEN HOUT - De weerstand tegen een nieuwe rondweg bij Oosterhout neemt alsmaar toe. ,,Je doet de stad er geen plezier mee”, zegt Marcel Stiefelhagen van de belangengroep 380kV Oosterhout Nee. In Den Hout zijn ze faliekant tegen: ,,Een idioot plan.”

  1. Politiek Oosterhout: ‘Pak verkeersproblemen zuidwestkant stad aan‘
    PREMIUM

    Politiek Oosterhout: ‘Pak verkeers­pro­ble­men zuidwest­kant stad aan‘

    OOSTERHOUT - De verkeersproblemen aan de zuidwestkant van Oosterhout moeten worden aangepakt. Daarover zijn vrijwel alle politieke partijen het eens. Alleen hoe? Daarover lopen de meningen uiteen, al lijkt het draagvlak voor een westelijke rondweg beperkt. Zo bleek dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. De politiek besprak daarin de mobiliteitsvisie Oosterhout Vooruit, die gaat over het verkeer tot aan 2030.