Volledig scherm
PREMIUM
Ted van der Lee van de voedselbank in Rijen neemt tuinproducten in ontvangst. Vrijwilliger Peter van Bree heeft ze opgehaald bij enkele supermarkten en van de Groeituin in Gilze. Ze worden dezelfde avond uitgedeeld. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Steeds drukker bij de voedselbank in Rijen


RIJEN -Voedselbanken krijgen het steeds drukker. Dat geldt ook voor de vestiging aan de Pastoor Gillisstraat in Rijen. ,,Tussen oktober 2016 en nu zijn we gegroeid van ongeveer 25 naar 120 klanten", zegt voorzitter Ted van der Lee. Nieuwste groepen zijn alleenstaande 60-plussers en Nederlanders met een allochtone achtergrond.  Maar er gebeurt veel meer dan alleen voedselpakketten uitdelen.

De voedselbank in Gilze en Rijen is aangesloten bij de landelijke organisatie en voldoet dus aan strenge regels. In het net uitgebreide pand met voorraadkamer en kantoren is alles keurig gerangschikt. De voorraad is ingeschreven. Producten van rijst tot ingevroren vlees.  De verse groente komt op de dag dat de klanten hun voedselpakket ophalen op zaterdagochtend of dinsdagavond. Ook spullen die over zijn bij de voedselbank Breda en Tilburg komen naar Rijen dat een dag later uitdeelt.