Volledig scherm
Vorig jaar verkochten de gebroeders Van Tilborgh de PLUS-supermarkt in Sprang-Capelle. Nu runnen ze er een winkel met streekproducten. De naam VIVO verwijst naar de oude kruidenierswinkel van hun ouders. © Van Tilborgh

Sprang-Capelle heeft weer een VIVO

SPRANG-CAPELLE - Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Vorig jaar verkochten Flip en Kees van Tilborgh nog hun PLUS-supermarkt in Sprang-Capelle. Nu zijn de broers toch weer een winkel begonnen. Vorige week opende VIVO lekkernijen aan de Raadhuisstraat in Sprang-Capelle. In het pand waar hun ouders ooit kruidenierswinkel VIVO runden.  

Met de verkoop van de PLUS-supermarkt kwam vorig jaar een einde aan een lange familietraditie. Al in 1932 begon de familie Van Tilborgh met een kruidenierswinkel aan de Nieuwe Vaart. Met pijn in het hart namen de broers het besluit. In het centrum van Sprang-Capelle zou een nieuwe PLUS worden gebouwd, maar niet door hen. Flip was 58 en had geen opvolger. De investering was te groot. En Kees alleen ging er ook niet aan beginnen.

,,Maar toen kwam wel de vraag: wat gaan we dan doen?", zegt Kees van Tilborgh. ,,We hebben 25 jaar samengewerkt en nooit echt ruzie gehad.  Dus hebben we gezegd: kunnen we iets verzinnen wat we samen kunnen gaan doen, of scheiden hier, zakelijk gezien, onze wegen?"

Het werd een winkel met streekproducten. ,,Het moest zo zijn, het pand waar onze ouders vroeger de VIVO hadden, kwam vrij." De eigenaresse van de winkel in tweedehandskleding had de huur opgezegd.

De broers kozen voor een winkel die er nog niet was in Sprang-Capelle. ,,Het moest wel een toegevoegde waarde zou hebben, zodat we niet de concurrentie zouden aangaan met de andere winkeliers."

De broers Van Tilborgh hebben alle vertrouwen in hun keus. Dat er markt is voor streekproducten, daar zijn ze van overtuigd. ,,Die ervaring hebben we de afgelopen jaren wel opgedaan. En zeker nu de economie weer aantrekt gaan mensen weer meer op zoek naar goede producten tegen een eerlijke prijs."

  1. De carnavalsbubbel

    De carnavalsbubbel

    Fanatieke carnavalsvierders kennen het gevoel: de carnavalsbubbel. Vanaf 11-11 leef je als wagenbouwer, lid van de raad van elf of sauwelaar in een soort gescheiden wereld. Elk minuut vrije tijd staat in het teken van het leutfeest. Je ademt, leeft en vreet carnaval. Totdat plots op Aswoensdag die bubbel keihard doorgeprikt wordt. Ineens is de prins met de raad van elf niet meer het uithangbord van je stad of dorp. Al zou een plaats als Oosterhout beter af zijn als prins Mienus blijvend aan het roer is in plaats van de gemeenteraad.
  2. Joris van Gool doet in fotofinish op NK 60m indoor mee met grote mannen Garia en Martina

    Joris van Gool doet in fotofinish op NK 60m indoor mee met grote mannen Garia en Martina

    Joris van Gool was zaterdagmiddag in Apeldoorn akelig dichtbij dé sensatie op het NK indoor. In de finale van de 60 meter kregen Christopher Garia en Churandy Martina de 19-jarige atleet uit Rijen pas op de streep te pakken. Alle ieders naam verscheen de eindtijd van 6.70. De fotofinish moest er daarom aan te pas komen in welke volgde ze op het podium mochten. Achter Garia en Martina restte voor Van Gool 'slechts' de derde plaats.