Volledig scherm
Handbalvereniging RHV demonstreerde in september nog voor het gemeentehuis van Rijen. © Pix4Profs / Joris Buijs

Sportclubs Rijen akkoord over verdeling ruimtes MFA op Vijf Eiken

Handbalvereniging RHV en Budovereniging Rijen (judo, taekwondo en jiu-jitsu) hebben een akkoord gesloten over de verdeling van de ruimtes in het MFA op sportpark Vijf Eiken in Rijen. Dat betekent dat niets meer een forse verbouwing van het complex in de weg lijkt te staan.

De partijen hebben de afgelopen maanden intensief overleg gevoerd, omdat er onenigheid was over de verdeling van het gebouw. Zo leek het erop dat RHV kleedkamers zou moeten inleveren om de komst van de Budovereniging mogelijk te maken. Maar de sportverenigingen hebben zaken zo geplooid, dat ze ermee kunnen leven.

Wethouder David Vermorken (Sport) is blij dat er overeenstemming is. ,,Er is een indeling van de MFA Rijen uitgekomen die voor alle partijen acceptabel is. Daarbij is aan de belangrijkste wensen van beide verenigingen tegemoet gekomen", aldus de wethouder.

De verdeling houdt in dat RHV de beschikking krijgt over een kantine en vier kleedkamers. Daarmee behoudt de handbalvereniging het huidige aantal. De vechtsportvereniging valt de oefenruimte van zestien bij negen meter ten deel, een eigen kantine en twee kleedlokalen staan de club eveneens ter beschikking. Uitbreiding van het pand is niet noodzakelijk, alles past binnen het huidige bouwoppervlak. Wel moet het nodige verbouwd worden. De gemeente brengt de financiële consequenties van het akkoord nu in beeld.

Voor de verbouwing is door de Budovereniging en de gemeente gezamenlijk 110.000 euro uitgetrokken. De vechtsportclub is bereid maximaal 40 mille in te brengen voor de verbouwing van het gedeelte dat de club betrekt en aanpassingen die nodig zijn omdat er nu twee gebruikers (RHV zat al in het pand) zijn. De gemeente legt de rest bij, voor het deel dat de handbalvereniging gebruikt.Er worden nu maximaal drie offertes per deel van het gebouw opgevraagd. Aan de hand daarvan bekijkt men of de aanpassingen binnen het budget passen. Mocht dat worden overschreden, dan dienen de gebruikers het verschil bij te passen.

RHV betaalt 390 euro per maand aan huur, de Budovereniging telt maandelijks 690 euro neer aan huurpenningen. De gemeente verwacht dat de verbouw in juni kan beginnen.