Volledig scherm
De spijkerbroekdieven zijn gepakt.

Spijkerbroekdieven betrapt bij Shoeby in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De politie heeft vrijdagavond twee Poolse winkeldieven aangehouden in Kaatsheuvel. De mannen van 20 en 40 jaar oud werden betrapt door een getuige toen zij spijkerbroeken probeerden te stelen bij de Shoeby in de Hoofdstraat.

Een vrouw die net in haar auto wilde stappen, zag de mannen er met de broeken vandoor gaan. Ze waarschuwde snel het winkelpersoneel. Volgens haar ging het om vier mannen, van wie twee de spijkerbroeken hadden gestolen. 

Gestolen spijkerbroeken en ondergoed

Op de Sprangsestraat werd de 40-jarige verdachte gespot en aangehouden. Hij had een tas bij zich met daarin zeven spijkerbroeken met en waarde van 79,95 per stuk. De spijkerbroeken kwamen uit de winkel in de Hoofdstraat.

Op de Gasthuisstraat zag een agent de drie andere mannen, die ook aan het signalement van de melder voldeden. Zij zijn staande gehouden. Vlakbij de plek waar ze stonden, werd onder een stapel kratten nog een partij kleding gevonden, waaronder sokken en onderbroeken. De politie gaat ervan uit dat alle gevonden kleding is gestolen. 

Van het groepje is de 20-jarige Pool ook aangehouden, de andere twee mochten gaan. De dieven hebben waarschijnlijk in twee winkels toegeslagen. De herkomst van de sokken en onderbroeken wordt onderzocht. 

Meldster gezocht

Het winkelpersoneel van de Shoeby wil de vrouw die kwam waarschuwen graag bedanken. Op Facebook is een oproep geplaatst om haar te vinden.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement