Volledig scherm
Waspik hangt de vlag uit. © Cobine Van Der Louw

Spandoek voor Maarten van der Weijden weggehaald van viaduct Waspik

WASPIK/A59 – Een enorme teleurstelling. Speciaal voor Maarten van der Weijden hebben buurtbewoners spandoeken gemaakt. Een van deze doeken hing gisteravond nog aan het viaduct over de A59 bij de afrit naar Waspik. Vanochtend was het doek echter verdwenen. Rijkswaterstaat heeft het weggehaald. ‘Het kan voor gevaarlijke situaties zorgen’

Het is nog niet bekend wanneer Van der Weijden thuiskomt in zijn woonplaats Waspik. Wel is zeker dat hem een warm onthaal wacht. Een van de acties van buurtbewoners zijn de zelfgemaakte spandoeken die op de route naar zijn huis zijn opgehangen. Teksten als ‘Maarten jij bent onze held’ en ‘Maarten kanjer!’ sieren de straten. Een van de doeken is niet meer terug te vinden: het spandoek boven de A59 bij de afrit naar Waspik.

Gevaarlijke situaties 

,,Een inspecteur heeft het spandoek verwijderd. De afleiding is te groot voor het verkeer. Auto’s kunnen bijvoorbeeld onverwachts remmen. Ook was er een kans dat het doek los zou laten. Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen en de verkeersveiligheid staat voorop”, aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

Waar het spandoek nu is en of de buurtbewoners het kunnen ophalen wordt uitgezocht door Rijkswaterstaat. 

Thuiskomst

Wanneer Van der Weijden en zijn gezin terugkomen is nog niet bekend. Wegens televisieoptredens is dit óf laat op de avond óf zelfs pas morgenochtend. Afwachtend op dit bericht versieren de inwoners van Waspik rustig door. 

Volledig scherm
Waspik hangt de vlag uit. © Cobine Van Der Louw