Volledig scherm
© Thinkstock

Snelheidsduivel uit Dongen rijdt linksom over de rotonde en scheurt met 100 per uur door woonwijk

DONGEN - Een 28-jarige man uit Dongen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor zeer gevaarlijk rijgedrag. De man bracht andere verkeersdeelnemers in gevaar door onder andere linksom de rotonde heen te rijden en met 100 kilometer per uur door de bebouwde kom te scheuren. Bij zijn aanhouding, verzette de Dongenaar zich hevig tegen de agenten.

Agenten van het team Langstraat waren aan het surveilleren op de Jan Mertenslaan in Dongen. Zij reden richting de Minister Goselinglaan, toen zij een grijze Opel zagen rijden. Deze reed linksom over de rotonde, waardoor enkele fietsers in gevaar werden gebracht. Hij reed de rotonde af en gaf flink gas, waardoor hij al al snel tussen de 80 en 100 kilometer per uur reed, door de bebouwde kom. 

De politie ging in de achtervolging en gaf de man een stopteken op de Procureurweg. De bestuurder reageerde niet op de melding en bleef met 80 kilometer per uur door een 30-zone rijden. 

Het ging mis voor de snelheidsduivel op de Perengaarde, waar hij zich klem reed en tot stilstand kwam. De man liet zich niet makkelijk vangen. Hij stapte snel uit en zette het op een lopen. De Dongenaar kwam niet ver. Hij werd in de bosjes langs een woning aangehouden. 

Daarmee was het verhaal nog niet klaar. De man ging na zijn aanhouding compleet door het lint. Hij verzette zich flink, waarna hij in de boeien is geslagen en op de grond werd gehouden door de agenten. Hij schol dhen ook herhaaldelijk uit. 

De 28-jarige is overgebracht naar het cellencomplex en zijn rijbewijs is meteen ingenomen.