Volledig scherm
© Thinkstock

Snel woningen zonder energierekening in Oosterhout

OOSTERHOUT - Door energiebesparing, minder uitstoot en duurzame energie wordt Oosterhout steeds milieuvriendelijker. "In 2018 wordt er 10 procent duurzame energie opgewekt."

Oosterhout moet de komende jaren milieuvriendelijker worden. Meer duurzaam opgewekte energie, betere energiebesparing, minder uitstoot en minder afval: dat zijn in het kort de hoofddoelen van de Duurzaamheidsagenda 2016- 2018, waar de gemeenteraad zich volgende week dinsdag over buigt. In de aanloop naar de vergadering heeft de politiek al een paar vragen.

Zo wil Gerard Heintjes (VVD) weten hoeveel energieneutrale woningen er volgend jaar gebouwd gaan worden (woningen waarin minstens zo veel energie duurzaam wordt opgewekt als de bewoners verbruiken). Volgens het college komen er in 2017 in Oosterhout 150 energieneutrale woningen.

Thuisvester bevestigt dit. Woordvoerder Connie Tuijl: "Dit jaar beginnen we met de bouw van een energieneutrale modelwoning. In 2017 komen er 150 energieneutrale woningen bij." Het gaat om het Brabantse project Nul Op de Meter, waarbij bestaande woningen zo verbouwd worden dat ze energieneutraal worden.

Tuijl kan nog niet aangeven in welke wijk het project gaat landen. Tuijl: "We zijn ver met de plannen, maar we willen eerst de wijkbewoners informeren."

Lees woensdag meer in BN DeStem