Volledig scherm
PREMIUM
Arendshof 2, foto is van enkele jaren geleden. © Johan Wouters / het fotoburo

Snel duidelijkheid over transformatie Oosterhoutse binnenstad

OOSTERHOUT - Er wordt binnenkort meer duidelijk over de grote transformatie van de Oosterhoutse binnenstad. Bij Arendshof 2 en het Arendsplein moeten winkelmeters wijken voor woningen, zo is de visie van de gemeente. “Ik hoop snel met goed nieuws te komen“, zegt wethouder Robin van der Helm (VVD). 

Hij reageert daarmee op zorgen binnen de Oosterhoutse politiek over de leegstand in de binnenstad. “De grootste opgave is een levensvatbaar centrum“, meent Arnoud Kastelijns (Gemeentebelangen). “De trieste aanblik van leegstand blijft het gesprek van de dag. Daar moeten we absolute prioriteit aan geven. Doe het uiterste wat nodig is om het omzetten van winkels naar woningen vaart te geven. Koop desnoods panden op.“

  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.