Volledig scherm
Buurtbewoners ergeren zich al jaren aan het vervallen gebouw.

Sloop oud politiepand Oosterhout gepland in voorjaar

OOSTERHOUT - Als alles goed gaat, kan over zo’n drie tot vier maanden een begin worden gemaakt met de sloop van het oude politiebureau aan de Van Oldeneellaan in de Oosterhoutse wijk Slotjes-Midden (De Besterd). Bijna alle woningen van het bouwproject De Baron, dat daar moet komen, zijn al verkocht.

De projectontwikkelaars beginnen na de sloop en sanering meteen met de bouw van de 33 woningen.

,,We sturen erop aan dat we in april met de sloop kunnen beginnen, maar we moeten eerst nog procedures afwachten. Pas als het bestemmingsplan onherroepelijk is, kunnen we aan de slag”, zegt projectontwikkelaar Wijnand van der Velden van Somnium Real Estate uit Rijsbergen, die voor dit project samenwerkt met Kris Maas van Maas-Jacobs uit Zundert.

,,Als we gaan slopen, kan het snel gaan”, zegt Van der Velden. ,,Die klus kan binnen acht weken geklaard zijn. Naast het gebouw worden ook de twee grote kelders verwijderd.” En de grond moet gesaneerd worden. Want voordat het voormalige politiebureau werd gebouwd, stond er ooit een tankstation op deze locatie.

De 33 nieuwe woningen omvatten 18 grondgebonden koopwoningen en 15 appartementen. Van der Velden: ,,Bijna alles is verkocht. Thuisvester heeft de appartementen gekocht. Deze worden straks als huurwoningen aangeboden. En de rest van de huizen is, op twee na, ook verkocht. Het project is met enthousiasme ontvangen door de kopers. Er is duidelijk behoefte aan deze huizen.”

Ook in de wijk Slotjes is het plan goed ontvangen. ,,Buurtbewoners zijn opgelucht”, zegt Ria van Baal, die een jaar geleden namens de buurt in actie kwam om iets te doen aan het verloederde oude politiebureau. Het gebouw staat al zo’n tien jaar leeg, werd omringd door onkruid en werd steeds vaker als afvalbak gebruikt. Daarnaast trok het pand drugsdealers aan. Van Baal: ,,Fijn dat er nu schot in komt. Eindelijk wordt die vieze, oude plek in de wijk opgeruimd.”