Volledig scherm

Slapen op het podium van theater de Bussel

BN DeStemOOSTERHOUT - Ali B en Remco Veldhuis gaven er eind vorig jaar een optreden. Op zaterdag 21 januari krijgt de grote zaal van theater de Bussel in Oosterhout een hele andere invulling. Het podium wordt een slaapplaats voor vijftig theaterbezoekers.

Bussel-directeur Charlotte Louwers legt uit: "Het is de eerste keer dat gasten kunnen overnachten in ons theater. We doen dit in het kader van het BankGiro Loterij Theaterweekend. Doel van dit landelijke initiatief is om mensen op een bijzondere manier kennis te laten maken met het theater. De overnachting is het hoogtepunt."

Tientje extra
De activiteit hangt samen met een optreden die zaterdag, van de uit Oosterhout afkomstige gitarist, componist en producer Aron Raams. Louwers: "Wie een kaartje koopt voor dat concert, kan voor een tientje extra blijven slapen. Het is een late night voorstelling die om 21.30 uur begint. Na afloop, net voor middernacht, doen we nog een slaapmutsje. Daarna is het tijd om te gaan slapen"

In de grote zaal komen vijftig bedden. "We kleden het mooi aan", aldus Louwers. Ook zijn er douches in het gebouw. Bezoekers hoeven kortom alleen maar een kussen, handdoek en pyjama mee te nemen. "Zondagochtend worden de gasten op toepasselijke wijze gewekt en is er tot slot een ontbijt."

De concertkaarten à 10 euro zijn al te koop. Vanaf aanstaande maandag kunnen mensen die een kaartje hebben voor Raams, ook de overnachting (maximaal vijftig plaatsen) met ontbijt boeken. Het ontbijt is ook los te reserveren. theaterdebussel.nl