Slachtoffer studentenhuis Utrecht is 24-jarige Laura uit Werkendam, 31-jarige verdachte opgepakt

WERKENDAM - Het slachtoffer dat woensdagmorgen dood is gevonden in een studentenhuis aan de Bosboomstraat is de 24-jarige Laura Korsman uit Werkendam. Ze is door een misdrijf om het leven gekomen. Later op de dag is in Nieuwegein een 31-jarige verdachte opgepakt.

Dat maakte de politie woensdagavond. Buren gaan ervan uit dat de ex-vriend van de overleden student verpleegkunde Laura Korsman met haar dood te maken heeft.  De verdachte, een 31-jarige man uit Nieuwegein, werd vanmiddag na een korte achtervolging aangehouden aan de Fagotlaan in Nieuwegein. De politie wilde geen mededelingen doen over de relatie tussen verdachte en slachtoffer. Hoe de vrouw om het leven is gebracht, is nog niet bekendgemaakt. 

Het slachtoffer woonde in een studentenhuis boven cafetaria Jolide en lunchroom Klein Parijs. De bewoonsters zouden woensdagmorgen ook gezien hebben hoe de ex van Laura het huis verliet, vertellen de ondernemers. Even later werd het lichaam van de vrouw gevonden. De politie wil de lezing van de buren niet bevestigen.  Ongeveer anderhalve week geleden zou Laura de relatie hebben beëindigd, maar haar ex-vriend bleef de jonge vrouw lastigvallen. Hij zou haar bedreigen en de banden van haar auto lek hebben gestoken, zo verklaren buren. 

Volledig scherm
Een kaartje voor buurmeisje Laura. © AD - Peter Koop

In de straat zelf heerst grote verslagenheid. Aan het begin van de avond hebben buurmeisjes van Laura de eerste bloemen neergelegd. ,,Wij zijn enorm geschrokken van het bericht,'' vertelt één van hen. ,,Ik kende haar niet persoonlijk, maar het is verschrikkelijk dat zoiets gebeurt op een paar meter afstand. Het heeft me diep geraakt.''

Beschermd

In het studentenhuis wonen volgens de ondernemers vier of vijf jonge vrouwen, die met enige regelmaat samen bij beide eetgelegenheden kwamen. Daar vertelden ze volgens cafetaria-eigenaar Roy van Leeuwen over de problemen van Laura met haar ex. ,,Ze vonden dat ze beschermd moest worden, dat hij een straatverbod moest krijgen.’’

Volgens de snackbareigenaar en de uitbater van Klein Parijs reed de ex-vriend in een zwarte Volkswagen Fox. In de doodlopende Fagotlaan in Nieuwegein werd  woensdag rond het middaguur na een achtervolging een man aangehouden die ook in zo’n zwarte VW rijdt. De ondernemers en bewoners uit de straat van de overleden vrouw herkennen in hem haar ex-vriend, op een foto die tijdens de arrestatie door een omstander is gemaakt.

Terras

De politie zette vanmorgen de woning en de directe omgeving af, al werd vlak ernaast bij lunchroom Van Ostade gewoon op het terras gegeten. Het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) begon vroeg in de middag met een uitgebreid onderzoek in de woning. Terwijl een agent met een zaklamp onder alle auto’s in de straat naar bewijsmateriaal zocht, bekeken rechercheurs in witte pakken het huis. Rond 20.00 uur vertrok de politie. De woning werd verzegeld. Het onderzoek gaat vandaag verder, aldus een van de agenten ter plaatse. 

De andere bewoonsters van het studentenhuis waren niet meer aanwezig. 

Volledig scherm
De verdachte wordt aangehouden in Nieuwegein. © Michiel van Beers
Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de woning aan de Bosboomstraat. © Koen Laureij
  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.