Volledig scherm
Vorig jaar stond de Sint nog op het priesterkoor in Raamsdonksveer. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Sinterklaasviering in kerk Raamsdonksveer gaat door, Sint mag alleen niet achter altaar

RAAMSDONKSVEER - De Sinterklaasviering in de kerk van Raamsdonksveer gaat door.  Eerder was er discussie over de rol van de Sint in de rooms-katholieke kerk.

Jarenlang acteerde de goedheiligman naast de pastoor op het priesterkoor, de verhoging in de kerk. Dit zou niet volgens de kerkelijke regels zijn. Het Sint Nicolaas Comité en de Elisabethparochie zijn in een gesprek tot een oplossing gekomen. "Natuurlijk is er een oplossing", zegt 'Sint' Peter van Zanten. 

Hij relativeert de commotie die enkele weken geleden ontstond in Raamsdonksveer. "Wij wilden gewoon de discussie nog een keer aangaan en daar is een enorm circus van gemaakt." 

De sinterklaasviering vindt zondag 3 december plaats. De rol van de goedheiligman is aangepast. "Ik mag niet meer achter het altaar komen, dat is de aanpassing", zegt Van Zanten. "Daar hoort een 'nepbisschop' niet. Verder is de Sint gewoon welkom, as usual."  Of er nog andere veranderingen plaatsvinden, is niet bekend. "De details moeten we nog bespreken."

Eucharistieviering
De parochiekerncommissie Raamsdonksveer was als mede-organisator van de viering eerder teleurgesteld over de aangepaste rol van de Sint. Volgens Mary van den Kieboom zou de lijn vanuit het bisdom 'steeds conservatiever' zijn. Zij geeft aan nu volledig buiten de kwestie te zijn gehouden. Zij stelde eerder voor om de sinterklaasviering te verschuiven naar een minder formele vrijwilligersviering. De bijeenkomst op 3 december is een officiële eucharistieviering. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement