OOSTERHOUT - Om de pui van café de Kloek te stutten tijdens de storm Ciara is vorige week een shovel geplaatst. De shovel is vandaag verwijderd.
Volledig scherm
OOSTERHOUT - Om de pui van café de Kloek te stutten tijdens de storm Ciara is vorige week een shovel geplaatst. De shovel is vandaag verwijderd. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Shovel weggehaald bij café de Kloek

OOSTERHOUT - Bij café De Kloek aan de Leijsenhoek in Oosterhout wordt vandaag de shovel, die tegen de voorgevel geplaatst was, verwijderd. 

De steun moest vorige week geplaatst worden om de gevel van het café te stutten tijdens de storm Ciara. Eigenaar Guido Mols heeft geen tijd om uitleg te geven. Op de vraag wat er nu gaat gebeuren, geeft hij als antwoord ‘Niks’.

De gevel is gecheckt

Volgens de gemeentewoordvoerder is er geen aanleiding meer om de shovel te laten staan. Het carnaval komt eraan. En de optocht komt door de Leijsenhoek, maar de situatie is veilig. ,,De gevel is door de gemeente gecheckt en alles is nog zoals het was als voor de storm. Dat betekent dat er nu geen shovel hoeft te staan. Dat was puur bedoeld voor de stormen Ciara en Dennis, maar nu is de situatie veilig. Het is natuurlijk wel zo dat de verantwoordelijkheid voor de veiligheid bij de ondernemer ligt. Na overleg met de eigenaren is besloten de shovel weg te laten halen. Ook de dranghekken kunnen weg.”

Pui moet gestabiliseerd worden

Er moet voor de langere termijn nog een oplossing gevonden worden om de pui te stabiliseren. De gemeente heeft de verbouwing van het café vorig jaar in september stilgelegd, omdat die zonder vergunningen werd uitgevoerd.

  1. Aanbesteding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen vertraagd
    PREMIUM

    Aanbeste­ding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen ver­traagd

    RIJEN - De verbouwing van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen loopt vertraging op. De aanbesteding van de plannen is fors duurder uitgevallen dan eerder ingeschat. Reden dat betrokken partijen (gebouwbeheerder CCGR, gemeente en Theek 5) opnieuw om de tafel gaan om een alternatief te ontwikkelen. Dat blijkt uit een memo dat het college van B en W aan de gemeenteraad heeft gestuurd.