Volledig scherm
Betty Boop, een tweejarige merrie die ook een eerste prijs won. © Robin Hood Stables

Shirefokker grossiert in prijzen

ERMELO/HERPT - Op de nationale keuring van Shires - het grootste paardenras ter wereld - in Ermelo heeft fokker Jan Verhoeven uit Herpt een reeks prijzen in de wacht gesleept. 

Met zes deelnemende paarden werden zaterdag zes eerste en een tweede prijs in de wacht gesleept. ,,Al deze paarden zijn in Herpt geboren", aldus een trotse Verhoeven die sinds 25 jaar op zijn Robin Hood Stables dit paardenras fokt, im- en exporteert. 

Aan de wedstrijd namen ook paarden van fokkers uit verschillende Europese landen deel.  Prijswinnaars uit Herpt waren onder anderen een veulen, twee juniors en een volwassen merrie. 

  1. Werk begraafplaats Sprang-Capelle is klaar: kranslegging bij verzamelgrafmonument

    Werk begraaf­plaats Sprang-Capelle is klaar: kransleg­ging bij verzamel­graf­mo­nu­ment

    SPRANG-CAPELLE - Met een kranslegging op de algemene begraafplaats aan de Heistraat in Sprang-Capelle wordt maandag 11 maart stil gestaan bij de afronding van de werkzaamheden. Vorig jaar werden 317 graven geruimd waarvan de grafrust verlopen was. Wethouder John van den Hoven zal namens de gemeente Waalwijk een krans leggen bij het verzamelgrafmonument. Een deel van de overledenen is herbegraven in dat verzamelgraf; nabestaanden konden daar voor kiezen.