Volledig scherm
Geertruidenberg heeft de jachthaven van Raamsdonk gekocht, maar wil er ook weer vanaf. Foto Casper van Aggelen / Pix4Profs

SGP en CDA: kan jachthaven Waalwijk verhuizen naar Raamsdonk?

WAALWIJK - Kan de jachthaven van Waalwijk niet verhuizen naar Raamsdonk? Dat vragen de SGP en het CDA in Waalwijk zich af.  De jachthaven in Waalwijk moet verhuizen, terwijl in Raamsdonk een haven te koop staat. ,,Heeft u overwogen om een bod te doen?", zo willen de partijen van het college weten. 

De jachthaven in Waalwijk moet plaats maken voor de aanleg van een nieuwe containerhaven in Waalwijk. Het idee is een nieuwe jachthaven aan te leggen in de uiterwaarden tussen Waalwijk en Doeveren. Tijdens de voorbereidende werkzaamheden blijkt echter dat dat toch wel erg prijzig is. 

In Raamsdonk ging de jachthaven vorig jaar failliet. De gemeente Geertruidenberg kocht de haven. Geertruidenberg wil zo de touwtjes in handen houden en voorkomen dat de haven in criminele handen valt.  

Jachthaven Hermenzeil, zoals de jachthaven in Raamsdonk heet, was al jaren een zorgenkindje. Volgens de politie waren er signalen dat de jachthaven een ontmoetingspunt voor criminelen was. 

Geertruidenberg wil de jachthaven, zeker binnen twee jaar, weer verkopen. Als Waalwijk interesse heeft, dan zal het snel moeten zijn. Volgens burgemeester Willemijn van Hees hebben zich al tientallen kandidaten gemeld voor de Raamdonkse jachthaven. ,,We worden platgebeld. Er is interesse vanuit België tot het verre noorden van Nederland." 

SGP en CDA willen nu weten of het college de jachthaven in Raamsdonk als een mogelijke oplossing ziet. Volgens de regels die daarvoor gelden, moet het college de vragen binnen zes weken beantwoorden. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement