Volledig scherm
Invasie van meer dan honderd leden van de Senioren Vereniging Rijen tijdens de Commissie Samenleving in het gemeentehuis van Gilze en Rijen © E Xt-rvankuijk

Senioren vrezen 'vijandige overname' van de Oase-bar in Rijen

RIJEN - Meer dan honderd leden van de Senioren Vereniging Rijen waren woensdagavond aanwezig in het gemeentehuis van Gilze en Rijen om het belang van hun eigen Oase-bar in cultureel centrum De Boodschap te onderstrepen. Zij vrezen een 'vijandige overname' door de Stichting Culturele Centra Gilze Rijen, maar volgens directeur Ingrid Langen is daar geen enkele sprake van.

Dat beide partijen al tijden langs elkaar heen lijken te praten werd afgelopen weekend nog eens pijnlijk duidelijk toen SVR-voorzitter Truus Noij in deze krant aangaf bang te zijn dat de Oase-bar dicht moet. CCGR-directeur Langen deed dat af als roddels en zei dat er enkel goede afspraken gemaakt moeten worden omtrent de barvoering omdat de horecavergunning bij De Boodschap ligt. Langen: ,,Wij hebben al diverse oplossingen aangedragen, maar er is geen overeenstemming bereikt."

Verdubbelen

Noij was strijdbaar: ,,Ik heb één gesprek gehad met mevrouw Langen en die zei toen dat onze bar dicht moet. Volgens ons wil De Boodschap de bar overnemen. De consumptieprijzen zullen dan verdubbelen. In dat geval zullen de vrijwilligers en leden weglopen en de vereniging gaat dan langzaam ter ziele. De gemeente liet ons vrijdag weten dat er een oplossing komt die zowel voor SVR als CCGR acceptabel zal zijn, maar ik ben bang dat die oplossing geen optie is voor ons."

Langen: ,,Nogmaals: de bar hoeft niet dicht. Dat heb ik ook nooit gezegd. We vlassen ook niet op de inkomsten van de Oase-bar. Wij willen gewoon afspraken maken om te voldoen aan de horecawet en dan gewoon met zijn allen op goede voet verder gaan."

De komende tijd gaan gemeente, CCGR en SVR in overleg om te kijken naar een oplossing.

  1. Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoestende brand
    PREMIUM

    Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoesten­de brand

    DONGEN - Tuf Recycling werd voor de verwoestende brand in oktober vorig jaar meerdere keren bedreigd. Dat blijkt uit informatie die de politie maandagavond naar buiten heeft gebracht. Het Rotterdamse Advanced Sports Installations & Recycling (ASIE) is inmiddels in beeld om de problemen bij de omstreden Dongense kunstgrasverwerker op te lossen. De gemeente Dongen staat in principe welwillend tegenover dit voornemen.