Volledig scherm
Jonge talenten bij TSC oefenen in 2013 op het nieuwe kunstgras bij TSC. © Marcel Otterspeer

Scouts PSV bekijken Oosterhouts talent

OOSTERHOUT - De talentscouts van PSV komen deze week tijdens de Jonger Oranje Talentendag op bezoek bij voetbalvereniging TSC in Oosterhout. Op donderdag 7 maart maken jonge Oosterhoutse voetbaltalenten kans om gescout te worden door de landskampioen uit Eindhoven.

Toernooi

Op de talentendag worden een heleboel 4 tegen 4-partijen gespeeld in een toernooi waarbij de jeugd wordt bekeken en beoordeeld door scouts van de Eindhovense club. 

De beste spelers

De profscouts selecteren donderdag de beste spelers voor de drie Jonger Oranje Regioselecties ‘West-Brabant’ in de leeftijdscategorieën Onder de jaar 9 (geboren in 2011, 2012 of 2013), Onder de 11 jaar (2009 en 2010) en onder de 13 jaar (2007 en 2008). De geselecteerden gaan aan het einde van het seizoen meedoen aan de grote Jonger Oranje Finals. Daar worden de drie officiële Jonger Oranje teams geselecteerd door scouts van alle 9 partnerclubs van Jonger Oranje. 

Liverpool

Deze talententeams spelen in het seizoen daarna tegen profclubs uit het binnen- en buitenland. Zo speelde Jonger Oranje eerder oefenwedstrijden tegen AZ, Liverpool en Borussia Dortmund. Informatie en inschrijven: www.jongeroranje.nl.