Volledig scherm
Opening van het nieuwe scouting gebouw in Lage Zwaluwe. © Edwin Wiekens / Pix4Profs

Scouting Zwalaho Lage Zwaluwe voor generaties onder de pannen

LAGE ZWALUWE - Het heeft twee jaar gekost en een immense hoeveelheid manuren van een legertje vrijwilligers, maar scouting Zwalaho (Lage en Hoge Zwaluwe) heeft een nieuw gebouw. En wat voor een. Zaterdag werd het feestelijk in gebruik genomen door de enthousiaste vereniging.

Burgemeester Gert de Kok en wethouder Hans Kuijpers van Drimmelen deden de officiële opening. "Wat deze doorzetters en aanhouders hebben weggezet, is een aanwinst voor Lage Zwaluwe", zei Kuijpers bij de nieuwbouw aan de Groenendijk. "Het gebouw is zo duurzaam mogelijk", aldus voorzitter Levien Timmers van Zwalaho.

"Het is om te beginnen helemaal van hout. Daarnaast hebben we door een donatie van de Rabobank zonnepanelen op het dak, zodat we in onze eigen energie kunnen voorzien. Ook de isolatie is optimaal. Maar het begint al bij het ontwerp. De architect, Evert Slootweg, is lang bij onze scouting betrokken geweest. Die weet dus precies waaraan een scoutinggebouw moet voldoen. Zo hebben we een grote centrale hal, waarin we onze 'circustent' kunnen laten drogen. Alle lokalen hebben een uitgang naar buiten, inclusief de toiletgroep. Functioneler kan het niet."

Met de rest van Zwalaho is Timmers enorm trots op het gebouw. "Twee jaar geleden dienden we het plan in bij de gemeente om het zelf te bouwen. Met de nodige steun van Drimmelen is het ons gelukt. Hier staat een gebouw voor de komende generaties scouts."