Scooterrijder onderuitgereden door botsende auto in Oosterhout: ‘Negen van de tien rijden hier te hard’

Update | videoOOSTERHOUT - Op de Strijenstraat in Oosterhout, ter hoogte van de Statendamweg, is maandagmiddag rond 17.10 uur een scooterrijder aangereden door een auto die tegen een andere auto botste. De scooterrijder raakte daarbij ernstig gewond.

Bij het ongeval waren twee auto's en een scooter betrokken. Een geparkeerde auto was aan het wegrijden uit een parkeervak. De auto werd daarbij aangereden door een andere auto, die door de aanrijding op de kop op het wegdek terechtkwam. Daarbij raakte deze auto een tegemoetkomende scooterrijder, die zwaar ten val kwam. 

Een traumahelikopter werd opgeroepen en de scooterrijder werd onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer moest ter plaatse komen om de bestuurder van de botsende auto, de enige inzittende, te bevrijden.De inzittenden van beide auto's die bij het ongeval waren betrokken, bleven ongedeerd.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Strijenstraat, Oosterhout © MaRicMedia/Marcel van Dorst

Onveilig

Voor bewoners van de Strijenstraat is het ongeluk het zoveelste bewijs dat de weg onveilig is. ,,Negen van de tien rijden hier te hard", aldus bewoner Boy Pastoor. ,,Gemiddeld wordt hier zestig, zeventig kilometer per uur  gereden. We zijn een jaar of twee bezig geweest om de straat veiliger te maken, met politie en gemeente. Maar dan zeggen ze dat het wel meevalt. De gemeente zegt ook niets te kunnen. Veel bewoners voelen zich niet serieus genomen.” 

Volgens Pastoor hebben er al smiley-verkeersborden gestaan om de snelheid te beperken en zijn er verkeerstellingen geweest, maar die hebben niet tot het gewenst resultaat geleid. Bewoners mijden als het even kan de parkeerstrook die naast het fietspad langs de Strijenstraat ligt, zo zegt Pastoor: ,,Niemand durft hier achteruit in te parkeren, want auto's die te hard de bocht doorkomen zijn er zo snel dat ze niet op tijd kunnen remmen. Een deel van de bewoners parkeert z'n auto bewust aan de achterkant. Een overbuurman heeft al drie auto's total loss gehad, puur door mensen die te hard reden. En die scooterrijder, die is nu de grootste gedupeerde.”

De politie onderzoekt het ongeval.

Triest

Clemens Piena, wethouder verkeer in de gemeente Oosterhout laat in een schriftelijke reactie weten het ‘triest’ te vinden dat het ongeluk is gebeurd. ‘Als de uitkomsten van het onderzoek (van de politie, red.) daar aanleiding toe geven zullen we eventuele aanpassingen aan de verkeerssituatie bekijken. Wij wensen het slachtoffer en alle betrokkenen veel sterkte toe’.

Volledig scherm
Strijenstraat, Oosterhout © MaRicMedia/Marcel van Dorst