Schrijfster Marijke Schermer verbleef vijf dagen in norbertinessenpriorij Sint Catharinadal in Oosterhout. op verzoek van Tilt, het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en het grote Kloosterleven project. Zondagmiddag ging ze weer naar huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Schrijfster Marijke Schermer verbleef vijf dagen in norbertinessenpriorij Sint Catharinadal in Oosterhout. op verzoek van Tilt, het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en het grote Kloosterleven project. Zondagmiddag ging ze weer naar huis. © Pix4Profs / Johan Wouters

Schrijfster Marijke Schermer bezoekt Catharinadal: ‘Nonnen ongelooflijk gastvrij en open’

OOSTERHOUT - Om 6.30 uur rammelde de wekker, niet veel later zat ze klaar voor de ochtenddienst. Schrijfster Marijke Schermer verbleef vijf dagen bij de nonnen in Catharinadal. ,,De mensen zijn zo vriendelijk, is er totaal geen dogmatische sfeer.”

 1. Huub (52): ‘Jij bepaalt niet wanneer ik het huis uit ga’, maar woont inmiddels wel bij zijn vader
  PREMIUM
  bij de rechter

  Huub (52): ‘Jij bepaalt niet wanneer ik het huis uit ga’, maar woont inmiddels wel bij zijn vader

  BREDA - Wanneer is het voor kinderen het juiste moment om het huis uit te gaan? In het geval van Huub B. (52) uit Geertruidenberg lag dat moment waarschijnlijk ruime tijd vóór hij in november vorig jaar daadwerkelijk zijn spullen pakte en vertrok. De vraag of dat vertrek zonder slag of stoot gebeurde, staat centraal op de zitting waar Huub zich deze middag moet verantwoorden.
 1. Winkelen op afspraak in de kringloopwinkel: 'Fijn, maar mis wel een stuk gezelligheid'
  Play

  Winkelen op afspraak in de kringloop­win­kel: 'Fijn, maar mis wel een stuk gezellig­heid'

 2. Directeur Pfizer: '500.000 doses vaccin per week mogelijk vanaf april'
  Play

  Directeur Pfizer: '500.000 doses vaccin per week mogelijk vanaf april'