Schrijfster Marijke Schermer verbleef vijf dagen in norbertinessenpriorij Sint Catharinadal in Oosterhout. op verzoek van Tilt, het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en het grote Kloosterleven project. Zondagmiddag ging ze weer naar huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Schrijfster Marijke Schermer verbleef vijf dagen in norbertinessenpriorij Sint Catharinadal in Oosterhout. op verzoek van Tilt, het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en het grote Kloosterleven project. Zondagmiddag ging ze weer naar huis. © Pix4Profs / Johan Wouters

Schrijfster Marijke Schermer bezoekt Catharinadal: ‘Nonnen ongelooflijk gastvrij en open’

OOSTERHOUT - Om 6.30 uur rammelde de wekker, niet veel later zat ze klaar voor de ochtenddienst. Schrijfster Marijke Schermer verbleef vijf dagen bij de nonnen in Catharinadal. ,,De mensen zijn zo vriendelijk, is er totaal geen dogmatische sfeer.”

 1. Fulltime avonturier Tamar (34) trekt samen met kameel Einstein door ons land: ‘Wij zijn ook gastvrij’
  PREMIUM

  Fulltime avonturier Tamar (34) trekt samen met kameel Einstein door ons land: ‘Wij zijn ook gastvrij’

  BAVEL - Loslaten is de eigenschap waarin Tamar Valkenier (34) excelleert. Op haar 28ste nam ze afstand van alle zekerheden in haar leven: ze verkocht haar huis, zegde haar baan op en nam afscheid van familie en vrienden. Sindsdien reist ze als nomade de hele wereld over. Maandag was ze met haar kameel Einstein op bezoek in Bavel. ,,Terug naar mijn oude leven kan ik niet meer.”
 1. Rutte: 'Versoepelen, maar wel met pauzeknop'
  Play

  Rutte: 'Versoepe­len, maar wel met pauzeknop'

 2. Drakenfontein weer terug in Den Bosch: 'Mooi dat je met iets historisch bezig kunt zijn'
  Play

  Drakenfon­tein weer terug in Den Bosch: 'Mooi dat je met iets historisch bezig kunt zijn'