GEERTRUIDENBERG Bestuursleden Gerard Leeuw en Marco Verbrugge omarmen het idee om theater en bioscoop van Schattelijn naar de Geertruidskerk te verplaatsen. Achter de glazen pui zou het theater kunnen komen; indien niet groot genoeg kan de pui zover naar voren worden geplaatst worden zodat de twee mannen ineens in de filmzaal zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
GEERTRUIDENBERG Bestuursleden Gerard Leeuw en Marco Verbrugge omarmen het idee om theater en bioscoop van Schattelijn naar de Geertruidskerk te verplaatsen. Achter de glazen pui zou het theater kunnen komen; indien niet groot genoeg kan de pui zover naar voren worden geplaatst worden zodat de twee mannen ineens in de filmzaal zitten. © Pix4Profs/Jan Stads

Schattelijn naar kerk: ‘De bioscoopstoelen hebben we al!’

GEERTRUIDENBERG - De tijd is er rijp voor. Nu Geertruidenberg in een financiële crisis verkeert trekken de makers van een bijna vergeten rapport aan de bel. Waarom De Schattelijn niet verkopen en verhuizen naar de kerk? Een theater in de kerk. En een bioscoop. ,,Ze passen er prima in", stellen Marco Verbrugge, de voorzitter van de Stichting Behoud Geertruidskerk en penningmeester Gerard Leeuw. 

Aan de vooravond van nieuwe bezuinigingen door de gemeente vanwege een structureel tekort van 2 miljoen euro, doet de stichting een nieuwe poging. In een brief aan de raad en het college vragen zij aandacht voor boodschap: vergeet de podiumfunctie van de Schattelijn. Een lege Schattelijn is makkelijker te verkopen. En de kerk is er klaar voor. ,,De bioscoopstoelen hebben we al".