Volledig scherm
© Thinkstock

Sauna Oosterhout mag pas open na legionellatest

OOSTERHOUT - Sauna Oosterhout blijft voorlopig dicht. Pas als de uitslag van de laatste test binnen is, besluit burgemeester Stefan Huisman of het heteluchtbad open kan of niet. Exploitant Karel Verharen is teleurgesteld, maar wilde gisteren niet inhoudelijk reageren. Verharen: "Ik wil wel een reactie geven, maar niet even snel over de telefoon. Ik wil me eerst goed voorbereiden."

Vorige week werd bekend dat de legionellabacterie in het bedrijf is aangetroffen. Deze bacterie kan een lichte griep veroorzaken, maar ook de potentieel gevaarlijke veteranenziekte. Na een eerste constatering van legionellabesmetting, begin augustus, heeft de eigenaar maatregelen genomen en een deel van de sauna gesloten.

Tijdens een hercontrole in september is de legionellabacterie voor de tweede keer aangetroffen. Loco-burgemeester Marian Witte heeft de sauna tot nader order gesloten.

Witte: "Met de sluiting van de sauna voorkomen we mogelijke besmetting. Bezoekers van Sauna Oosterhout maken zich misschien zorgen. Het is verstandig dat mensen die de afgelopen twee weken de sauna hebben bezocht, zich wenden tot de huisarts als ze meer dan 39 graden koorts krijgen, koude rillingen, kortademigheid en als zij meer moeten hoesten. Met algemene vragen kunnen de mensen terecht bij de GGD."

Tot nu toe zijn er twee besmettingen bekend. Het gaat om twee klanten die de sauna hebben bezocht. Maar of zij daadwerkelijk in Sauna Oosterhout besmet zijn, is niet bewezen.