Volledig scherm
Foto ter illustratie. © GinoPress B.V.

Samenscholingsverbod in wijk Oosterheide: ‘Wijk lijdt onder overlast jongeren‘

OOSTERHOUT - Burgemeester Mark Buijs kondigt een samenscholingsverbod af voor jongeren in een deel van Oosterheide. Mogelijk volgt er morgen nog een gebiedsverbod. Reden is de overlast van een groep jongeren in de Oosterhoutse wijk. 

,,Mensen hebben er overmatig last van, ze verdienen mijn bescherming. Vandaar dat ik maatregelen heb afgekondigd”, zegt Buijs. ,,De wijk lijdt eronder.” Het gaat veelal om jongeren met een islamitische achtergrond. ,,We hebben contact gehad met de moskee. Die staat ook achter deze maatregel en gaan het gesprek aan met de jongeren. Daar heb ik mijn complimenten voor.“

Volgens Buijs spelen de problemen al enkele weken. “Er zijn dingen gesloopt,  stenen door een ruit gegooid en recent is er een auto in brand gestoken.” Woensdag liep hij met politie en boa's door de Natuurkundigenbuurt en Schrijversbuurt. 

 De burgemeester wil niet alleen maar nu maatregelen nemen, maar kijkt ook naar het beleid. ,,De zaak is om in tijden van de ramadan ook zelf maatregelen te nemen om jongeren te helpen hun energie kwijt te raken. Dat kan door iedere dag met de jongeren te voetballen. Dit kost energie van alles en iedereen. Ik hoop dat de rust wederkeert.”

Hoeveel gebiedsverboden er mogelijk worden opgelegd, kan Buijs nog niet zeggen. ,,Dat moet op naam. Dat gaan we nog bekijken.”

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.