Volledig scherm
11-jarige Ryan uit Gilze met zijn vader Jeroen Neef en de enorme meerval. © foto familie Neef

Ryan (11) uit Gilze vangt meerval van 178 centimeter

GILZE - Gelukkig hebben ze de foto's nog... Want wie gelooft nou dat een 11-jarig joch uit Gilze een vis aan de haak had van zo'n 40 kilo en 178 centimeter? 

Een meerval, zwaarder en langer dan Ryan Neef zelf. Eerder deze week gevangen in de IJssel, bij Dieren. Samen met zijn vader Jeroen. ,,Die had een snoekbaars, maar mijn meerval was toch iets groter." 

Even dachten ze dat hun vishaak achter rivierstenen was geslagen. ,,De boot kwam gewoon niet meer vooruit. Maar toen ik achteruit ging, begon de slip op de hengel weer te ratelen en wisten we dat het iets groots moest zijn", lacht vader Jeroen (39). Ze worstelden drie kwartier voordat de enorme meerval in beeld kwam en hadden toen nog een kwartier nodig om hem aan boord te hijsen. Zelfs de kapitein van de IJssel-pont keek ademloos toe en wachtte met zijn veer aan de oever het karwei eerst af. 

,,Je weet niet wat je ziet. Ik had natuurlijk wel eens gehoord dat meervallen enorm konden worden, maar dit..." Natuurlijk ging het prachtige dier na het nemen van de foto's weer overboord. En de snoekbaars? ,,Die hebben we 's avonds op de camping opgegeten. Lekker." 

Volledig scherm
11-jarige Ryan uit Gilze en zijn vader Jeroen Neef met de enorme meerval. © foto familie Neef