Ruim 600 kinderen waren 'een hele dag buiten in beweging'

MADE - Meer dan zeshonderd kinderen van vier verschillende basisscholen en honderd vrijwilligers kijken moe maar voldaan om zich heen. 

De 48e editie van Schoolsportdag Drimmelen ‘loopt als een trein’, aldus Cees Ligtvoet (70) uit Made. Als voorzitter ziet hij al 47 jaar lang kinderen genieten van deze dag buiten sporten.

Volledig scherm
Even het scorebord checken tussendoor © Cobine van der Louw

Ligtvoet: ,,Alleen het eerste jaar was ik er niet bij betrokken. Het leukste blijft om die kinderen helemaal los te zien gaan. Dit is ook goed voor ze. Even een hele dag buiten zijn en veel bewegen. Nu zijn ze vanavond tenminste lekker moe.”

Zo ook Chris van Oosterhout (9). ,,Ik heb net binnen drie minuten de duurloop gerend.” De leerling van basisschool de Stuifhoek moet nog bijkomen of hij wordt alweer omgeroepen voor de volgende ronde. Zoef. Daar schiet het blauwe shirt alweer weg.

De leerlingen van de groepen 5 en 6 spelen een halve dag een mini volleybalcircuit en de leerlingen van de groepen 7 en 8 een compleet handbaltoernooi. De andere daghelft wordt gestreden om de records atletiek bij zestig meter, duurloop, kastiebal werpen, verspringen en de hindernisbaan.

(Tekst gaat verder onder foto)

Volledig scherm
Lise en Lot uit Made hebben net gehandbald © Cobine van der Louw

Vriendinnen Lise Joore (9) en Lot van Esch (8) uit Made hebben net gehandbald. Lise: ,,Ik heb vier keer gewonnen en Lot twee keer.”

Onuitputtelijk rennen de kinderen over de voetbalvelden. Zelfs in de pauze is stilstaan geen optie. De waterflesjes worden ingezet als wapen. Jemmy Deheijde (10) uit Made maakt tussendoor een spectaculaire flikflak. 

Volledig scherm
Cees Ligtvoet is al 47 jaar betrokken bij de organisatie van de sportdag. © Cobine van der Louw
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement