Volledig scherm
De woning in de Freesiastraat in Oosterhout is per direct gesloten. © MaricMedia / Marcel van Dorst

Ruim 40 kilo speed gevonden in Oosterhout, woning direct op slot

UpdateOOSTERHOUT - In Oosterhout zijn woensdagavond twee mannen aangehouden omdat er veertig kilo speed in hun woning lag. Het gaat om een 36-jarige man uit Oosterhout en een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De woning in de Freesiastraat is per direct gesloten.

De twee vielen door de mand bij een integrale controle. Officieel worden zij verdacht van overtreding van de Opiumwet, laat de politie weten. Er werden diverse panden gecontroleerd. De drugs zijn in beslag genomen.

Eigenlijk werd de woning in de Freesiastraat gecontroleerd op illegale woning. De politie vond echter ‘een groot aantal pakketten met drugs’. ,,In de pakketten zit vermoedelijk speed (straattaal voor amfetamine, red.). Na weging op het politiebureau bleek het te gaan om ruim veertig kilo.”

De politie nam ook diverse spullen om speed te kunnen fabriceren, een mes en een patroonhouder in beslag. Het tweetal zit nog vast.

Quote

In Oosterhout tolereer ik geen drugshan­del

Mark Buijs, Burgemeester Oosterhout

Woning per direct gesloten

De gemeente heeft de woning verzegeld. Burgemeester Mark Buijs wil zo ‘het signaal zero tolerance afgeven’. ,,In Oosterhout tolereer ik geen drugshandel. Ik sta voor een veilige stad en leefomgeving en indien nodig gebruik ik hiervoor mijn bevoegdheden.”

De integrale controle van woensdagavond stond onder leiding van medewerkers van de afdelingen Toezicht & Handhaving, Bouw- en Woningtoezicht en Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Oosterhout. Woningcorporatie Thuisvester nam ook deel aan de controleactie.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP