Woningen op recreatiepark De Katjeskelder in Oosterhout © Jan Verhoeff
Volledig scherm
Woningen op recreatiepark De Katjeskelder in Oosterhout © Jan Verhoeff © Jan Verhoeff

Roompot: Adecco maakt geen winst op verhuur vakantiehuisjes

OOSTERHOUT - Uitzendbureau Adecco maakt geen winst op de verhuur van huisjes aan arbeidsmigranten op vakantiepark Roompot De Katjeskelder in Oosterhout. Ook is het niet mogelijk dat er meer mensen in een huis verblijven dan het aantal bedden dat er staat. 

Dat zegt een woordvoerder van het vakantiepark in een reactie op de aantijgingen van de FNV. De vakbond biedt vandaag een zwartboek aan aan de gemeente Oosterhout over de woonsituatie van arbeidsmigranten op het park.

,,Ik betreur dat er de indruk wordt gewekt dat deze mensen in te kleine woningen zouden verblijven”, zegt Baptiste van Outryve, woordvoerder bij Roompot. ,,Iedereen die hier verblijft wordt door ons geregistreerd. Dat gaat per bed. Het is fysiek niet eens mogelijk om meer mensen in een huis te registreren dan dat er bedden zijn.

Controles

Roompot treft bij controles wel eens een extra persoon aan in een huis.  ,,Vaak is het dan zo dat een arbeidsmigrant een collega heeft leren kennen en die persoon gewoon meeneemt.” De betreffende persoon wordt ‘stante pede’ weggestuurd. Met de arbeidsmigrant die wel officieel woonachtig is in het huis, wordt een gesprek aangegaan.

Verder kan Van Outryve op basis van de 98 euro die arbeidsmigranten iedere week voor huisvesting  betalen aan Adecco ’afleiden dat het uitzendbureau onze prijs correct doorrekent aan deze gasten’.