Volledig scherm
Ronde, bekend van 3 FM, komt ook naar Raamsdonksveer © eigen foto

Rondé en Maan op 36e Veerse dag

RAAMSDONKSVEER - Een vol programma met straattheater en natuurlijk de braderie, maar ook op de 36e aflevering van de Veerse  Dag vormt muziek misschien wel het belangrijkste onderdeel. Het jaarlijkse festijn begint traditiegetrouw in het tweede weekend van september al op vrijdag met de Veerse Avond; een avond bomvol muziek op het podium van het Heereplein. 

Volledig scherm
Jens Huigen en Antoine Janssen bij de opbouw van het podium © Marja Klein Obbink

Op de lijst van artiesten staan namen als Maan, Stef Ekkel en Rondé, de band die dit jaar de 3 FM Serious Talent Award won. 

Met dank aan Jens Huigen, de Veerse muzikant/gitarist, lid van De Fik Erin en geschoold op het conservatorium. Hij is vorig jaar de organisatie komen versterken. Hij speelt ook in de achtergrondband van Roxanne Hazes en treedt met weer een andere band op in het voorprogramma van Di-rect. 

,,Ik heb een flink netwerk in de muziekwereld", aldus Huigen, die de muzikanten van Rondé nog kent van de Herman Brood Academie. ,,Rondé staat op het punt om door te breken. We hebben ze nu nog voor een schappelijke prijs kunnen boeken."

Verjonging

Voorzitter Antoine Janssen is blij met de komst van Huigen (23) in het bestuur. ,,We zijn bezig met een verjonging", vertelt hij. ,,Ook in de pr-commissie zitten nu jongere mensen. We zijn blij met Jens. Hij zit toch meer in de bandjeswereld en hij heeft verstand van muziek".

Quote

Rondé staat op het punt om door te breken. We hebben ze nu nog voor een schappelij­ke prijs kunnen boeken.

Jens Huigen, Veerse Dag

Anders dan Paaspop in Den Hout of de Top 100 in Made is de Veerse Dag bij uitstek een evenement voor het hele gezin. Dat betekent dat je ook de muziek daar op moet afstemmen. ,,En er is maar 1 podium, dus moeten we live-artiesten afwisselen met tape-acts"zegt Huigen.

Dat de Veerse Dag nog steeds gratis is, is te danken aan de vele vrijwilligers, sponsors maar vooral aan de strakke budgettering, lacht Janssen. ,,De commissies krijgen een budget, daar moeten ze het mee doen.  "

Waarna de twee mannen weer  nodig aan het werk moeten. Het podium mag dan door professionals worden opgebouwd, er zijn ook nog dranghekken te verplaatsen.