Volledig scherm
Bij het jeugdsauwelen in Raamsdonksveer won Teun Marcelissen als kickbokser 'Harrie Badder'. © Cas van Aggelen/Pix4Profs

Ronald de Kort gekroond tot oppersauwelaar in Raamsdonksveer

Raamsdonksveer sauwelenRAAMSDONKSVEER - Ronald de Kort is afgelopen weekend voor de eerste maal gekroond tot oppersauwelaar van Raamsdonksveer. Hij ging als 'passant' de ton in, maar een echte passant is De Kort niet: eerder deed hij samen met kompaan Peter Liedorp mee.

De Kort bleef met zijn droge klets IKEA-medewerker Karin Luppens voor. Zij bleef van alle tonpraters het beste in haar rol en strooide af en toe met Zweedse uitdrukkingen. De derde stek op het podium werd binnengesleept door Nick Fleischmann. Als 'Straatjoekel' had de jonge inwoner van Geertruidenberg een hilarische opkomst, waarbij de als hond verklede sauwelaar dwars door het publiek richting de ton ging. Hij veroverde de publieksprijs. Ruud de Vetter en Ria Joore werden gedeeld vierde, bij zowel de jury als het publiek.

Tijdens de twee kletsavonden in De Witte Leeuw passeerden actuele thema's als het afval scheiden en het sluiten van café De Praktijck. Bij het jeugdsauwelen won Teun Marcelissen als kickbokser 'Harrie Badder'.