Volledig scherm
PREMIUM
Ontmoetingscentrum in Raamsdonk. © Sjoerd Marcelissen

Ronald Broeders gaat horeca Ontmoetingscentrum runnen

RAAMSDONK - Ronald Broeders gaat de komende jaren de horeca in het Ontmoetingscentrum exploiteren. Op termijn wil hij er een brasserie gecombineerd met een klein zalencentrum runnen. 

De afgelopen maanden draaide Broeders met zijn bedrijf RBM Culinair al proef in het dorpshart van Raamsdonk. Nu is er een definitieve overeenkomst met de Stichting Ontmoetingscentrum, eigenaar van het gebouw. Het horecadeel heet De Zeven Zusters. Een verwijzing naar het verleden: begin 20e eeuw heette het pand nog Adrianusklooster. “Zeven zusters namen toen hun intrek“, verklaart Broeders. “We willen nog veel meer van de kloosterhistorie terugbrengen.“

 1. Verdachte spoorloos na ernstige aanrijding in Oudenbosch waarbij baby gehandicapt raakte
  PREMIUM

  Stomdron­ken Bulgaar die Oosterhout­se baby gehandi­capt reed spoorloos: ‘Ons zoontje kan niet staan, lopen of zien’

  OUDENBOSCH - Een Bulgaar rijdt straalbezopen tegen de auto van een gezinnetje uit Oosterhout. Mart (*), de twintig dagen oude baby van de jonge ouders, loopt zeer ernstig hersentrauma op. Het jochie is nu vier, maar zwaar gehandicapt en hij heeft net weer een zeven uur durende operatie ondergaan. De verdachte verschijnt niet voor de rechtbank en stuurt geen advocaat.
 2. ‘De Roos’ in Geertruidenberg kende beroemde bewoners
  PREMIUM

  ‘De Roos’ in Geertrui­den­berg kende beroemde bewoners

  GEERTRUIDENBERG - Het pand met de trapgeveltjes en de glas-in-loodramen is misschien wel het opvallendste van de historische panden aan de Markt in Geertruidenberg. Nog indrukwekkender is de geschiedenis van ‘De Roos’. De voormalige herberg aan de Markt 46, die nu onderdak biedt aan de VVV en museum De Roos, kende beroemde bewoners. In deel 5 van de reeks Panden en Standen brengt auteur Arjan van Loon de geschiedenis van Markt 46 tot leven.
 3. Oude Baan in Hulten ‘levensgevaarlijk’ voor fietsers en wandelaars: 'De weg is echt aardedonker’
  PREMIUM

  Oude Baan in Hulten ‘levensge­vaar­lijk’ voor fietsers en wandelaars: 'De weg is echt aardedon­ker’

  HULTEN - Bewoners van nieuwbouwwijk Eikenveld in Hulten zijn het beu om hun kinderen in het donker over de Oude Baan naar school en clubs te laten fietsen. Ze willen goede straatverlichting omdat ze de weg nu levensgevaarlijk vinden. ,,De weg is zo ontzettend donker dat het niet uitmaakt of je daar je ogen dicht of open hebt”, zegt bewoonster Ingeborg van Nistelrooij.