Rijkswaterstaat: 'Extra maatregelen Hooipolder niet definitief'

Ja, er worden hoogstwaarschijnlijk extra maatregelen genomen bij Hooipolder. Maar, nuanceert Rijkswaterstaat: "Het is nog niet definitief", zegt woordvoerder Noortje van Schijndel. Probleem zit hem in de financiering: rijk en provincie moeten nog in gesprek over wie de extra rijstroken ter hoogte van het knooppunt gaat betalen. Rijkswaterstaat maakte woensdag in een nieuwsbrief bekend  dat twee extra maatregelen worden opgenomen in de aanpak van knooppunt Hooipolder bij Raamsdonksveer (2019-2025): extra rijstroken bij het knooppunt en de aanleg van een parallelweg bij Raamsdonk en Waspik. Deze acties komen bovenop de verbindingsboog die toch al in de planning stond. 

"Het klopt dat we in de nieuwsbrief enigszins vooruitlopen", meent Van Schijndel. "We verwachten dat de plannen doorgaan en verwerken het alvast in het tracébesluit.  De kans is klein dat er geen groen licht komt, maar het blijft politiek."

Het actieplatform Raamsdonk is verheugd dat Rijkswaterstaat rekening houdt met de extra maatregelen. "Ik denk dat wij hier wel aan bijgedragen hebben", zegt Cees Melis namens het actieplatform. "Als wij er niet aan begonnen waren, dan was er alleen een verbindingsboog geweest, denk ik." De verbindingsboog van A27 naar A59 was de enige grote maatregel die het rijk al eerder in de aanpak van Hooipolder had opgenomen. Melis: "Nu komen er zes banen ter hoogte van het knooppunt, zodat de rij minder lang wordt. Op dit moment is de file wel eens 6 km, in de toekomst zou de rij maximaal 150 meter zijn."

  1. Knallende opening Sensation Waailand in Made
    Play

    Knallende opening Sensation Waailand in Made

    MADE - Het kleurt wit van de feestgangers in de grote feesttent op het Madese weiland. Met de dresscode white winter is de twaalfde editie van Sensation Waailand met het thema ‘Winter Wonderland’ vanavond van start gegaan. Van landelijke beroemdheden tot lokale talenten. Van feestmuziek tot bonkende hardstyle. Het waait allemaal voorbij vanavond. Wie er optreden, blijft tot het laatste moment een verrassing. “Dat doen we bewust, het gaat echt om de beleving”, zegt organisator Koen Grootscholten. En dat weten de feestgangers ook, want de 6000 kaarten waren binnen een kwartier uitverkocht.