Bart van der Ven woont aan de Julianastraat in Rijen op een steenworp afstand van het spoor, en heeft veel last van trillingen. ProRail heeft tussen Dorst en Oisterwijk elf meetapparaten en camera's gezet. Twee staan in Rijen, zoals hier aan de Spoorlaan Zuid. Ook in Dorst, Hulten en Tilburg staat de apparatuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart van der Ven woont aan de Julianastraat in Rijen op een steenworp afstand van het spoor, en heeft veel last van trillingen. ProRail heeft tussen Dorst en Oisterwijk elf meetapparaten en camera's gezet. Twee staan in Rijen, zoals hier aan de Spoorlaan Zuid. Ook in Dorst, Hulten en Tilburg staat de apparatuur. © Johan Wouters / Pix4Profs

Rijen Trilt houdt enquête naar overlast spoor

RIJEN/DORST - In een enquête onder 1900 omwonenden van het spoor onderzoekt Rijen Trilt de overlast van passerende treinen. Dorst en Oisterwijk Trilt sluiten zich mogelijk aan, zegt initiatiefnemer Bart van der Ven. ProRail heeft elf meetpunten met camera geplaatst tussen Dorst en Oisterwijk. 

Onder de omwonenden van het spoor bij Dorst, Rijen en Oisterwijk is een samenwerking ontstaan in de strijd tegen trillingen door passerende treinen. Sinds eind vorig jaar dan wel sinds enkele jaren, afhankelijk van wie je spreekt, is de zwaarte van trillingen toegenomen. Spoorbeheerder ProRail heeft daarom meetapparatuur geplaatst langs het spoor in deze plaatsen én in Tilburg.