Bart van der Ven woont aan de Julianastraat in Rijen op een steenworp afstand van het spoor, en heeft veel last van trillingen. ProRail heeft tussen Dorst en Oisterwijk elf meetapparaten en camera's gezet. Twee staan in Rijen, zoals hier aan de Spoorlaan Zuid. Ook in Dorst, Hulten en Tilburg staat de apparatuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart van der Ven woont aan de Julianastraat in Rijen op een steenworp afstand van het spoor, en heeft veel last van trillingen. ProRail heeft tussen Dorst en Oisterwijk elf meetapparaten en camera's gezet. Twee staan in Rijen, zoals hier aan de Spoorlaan Zuid. Ook in Dorst, Hulten en Tilburg staat de apparatuur. © Johan Wouters / Pix4Profs

Rijen Trilt houdt enquête naar overlast spoor

RIJEN/DORST - In een enquête onder 1900 omwonenden van het spoor onderzoekt Rijen Trilt de overlast van passerende treinen. Dorst en Oisterwijk Trilt sluiten zich mogelijk aan, zegt initiatiefnemer Bart van der Ven. ProRail heeft elf meetpunten met camera geplaatst tussen Dorst en Oisterwijk. 

  1. Azra (26) heeft leukemie en beviel tijdens de chemo: ‘Alleen een behandeling in het buitenland kan haar nog redden’
    PREMIUM

    Azra (26) heeft leukemie en beviel tijdens de chemo: ‘Alleen een behande­ling in het buitenland kan haar nog redden’

    OOSTERHOUT - In januari kreeg de Oosterhoutse Azra Ammeziane (26) te horen dat ze acute lymfatische leukemie heeft. Op dat moment is ze zeven maanden zwanger. Na stamceltransplantatie en een bevalling onder narcose leek het alsof ze de strijd gewonnen had. Na controle begin september bleek de leukemie echter terug. Het ziekenhuis kon niets meer doen: voor een speciale CAR-T-celtherapie is Azra nét te oud. Nu zamelt haar familie geld in voor een behandeling in het buitenland, waar het wel kan.