Volledig scherm
De reuze kaneelstok van 30 meter

Reuzenkaneelstok staat in Oosterhout

OOSTERHOUT - De enorme kaneelstok staat overeind in Oosterhout. Voor het pand van Holland Foodz op bedrijfsterrein Vijf Eiken is de kaneelstok van 30 meter hoogverrezen.

De reuze kaneelstok van 30 meter is maandagavond na een rit van 3,5 uur aangekomen bij de snoepfabriek op het Oosterhoutse industrieterein De Vijf Eiken.

De rit begon om acht uur in Lemmer waar de silo in de vorm van de kaneelstok gemaakt is en ging met een snelheid van gemiddeld 80 kilometer per uur over de snelwegen richting Oosterhout.
Iets voor half twaalf kwam de 10 ton zware silo daar aan. Het duurde echter wel ruim een half uur om de laatste bocht te maken.

Er stonden in de laatste bocht een lantaarnpaal, en een straatnaambord in de weg. Ook bleef hij achter een oprijplaat hangen en schaafde hij met de bodem van de trailer over het asfalt.

Volledig scherm
© Marcel van Dorst - MaRicMedia
Volledig scherm
© Marcel van Dorst - MaRicMedia
Volledig scherm
Plaatsen van de kaneelstok in Oosterhout Foto Jeroen Stuve © Foto Jeroen Stuve
Volledig scherm
© Marcel van Dorst - MaRicMedia
Volledig scherm
De reuze kaneelstok van 30 meter Foto Jeroen Stuve © Foto Jeroen Stuve
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Als wel ergens de burgemeester persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout
    PREMIUM
    Column

    Als wel ergens de burgemees­ter persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout

    Als wel ergens de burgemeester ‘persoon van het jaar‘ is, dan is het in Oosterhout. Marcel Fränzel ontpopte zich daar in zijn tien maanden als waarnemend burgemeester tot kameraad van alle inwoners. Iemand die uit oprechte belangstelling een praatje met je maakt in het zwembad of tijdens carnaval. Dat altijd vriendelijke maatje hadden de mensen wel nodig. Want de stad trok begin dit jaar vooral negatieve aandacht, nadat bleek dat Stefan Huisman als burgemeester handtastelijk was richting vrouwen en bacootjes als koffie dronk. Uiteraard moest Huisman het veld ruimen.