Volledig scherm
De reuze kaneelstok van 30 meter

Reuzenkaneelstok staat in Oosterhout

OOSTERHOUT - De enorme kaneelstok staat overeind in Oosterhout. Voor het pand van Holland Foodz op bedrijfsterrein Vijf Eiken is de kaneelstok van 30 meter hoogverrezen.

De reuze kaneelstok van 30 meter is maandagavond na een rit van 3,5 uur aangekomen bij de snoepfabriek op het Oosterhoutse industrieterein De Vijf Eiken.

De rit begon om acht uur in Lemmer waar de silo in de vorm van de kaneelstok gemaakt is en ging met een snelheid van gemiddeld 80 kilometer per uur over de snelwegen richting Oosterhout.
Iets voor half twaalf kwam de 10 ton zware silo daar aan. Het duurde echter wel ruim een half uur om de laatste bocht te maken.

Er stonden in de laatste bocht een lantaarnpaal, en een straatnaambord in de weg. Ook bleef hij achter een oprijplaat hangen en schaafde hij met de bodem van de trailer over het asfalt.

Volledig scherm
© Marcel van Dorst - MaRicMedia
Volledig scherm
© Marcel van Dorst - MaRicMedia
Volledig scherm
Plaatsen van de kaneelstok in Oosterhout Foto Jeroen Stuve © Foto Jeroen Stuve
Volledig scherm
© Marcel van Dorst - MaRicMedia
Volledig scherm
De reuze kaneelstok van 30 meter Foto Jeroen Stuve © Foto Jeroen Stuve
  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.