Restaurant 't Vliegveld in Hulten wil groter worden

HULTEN - Wegrestaurant 't Vliegveld in Hulten is nog open, maar bijna dagelijks krijgt eigenaar Alfons Valk de vraag of hij ermee gaat stoppen. Die geruchten doen namelijk de ronde onder de vrachtwagenchauffeurs, de grootste doelgroep van het restaurant. Maar het is juist het tegenovergestelde: Valk wil het liefst groter én nieuwbouw.

Als de eigenaar mocht kiezen, zou hij blijven aan de Rijksweg (N282). Maar aangezien er een plan van de provincie en de gemeenten Gilze en Rijen en Tilburg ligt voor die weg, heeft Valk eigenlijk geen andere keus. 

Het plan houdt namelijk in dat de N282 wordt verbreed met 2x2 rijstroken. Ten westen van Hulten komt een afbuiging naar het zuiden waarna deze afbuiging aansluit op de Burgemeester Ballingsweg en zo op de A58. Om die afbuiging te kunnen maken, moet de vrachtwagenparkeerplaats (120 plekken) van 't Vliegveld opgedoekt worden.

Parkeerplaats is 'must be'

Valk is daar niet blij mee. "Er zijn al bijna geen parkeerplaatsen voor vrachtwagenchauffeurs en dan zou deze ook al verdwijnen. Van maandag tot en met donderdag staat heel de parkeerplaats vol en zijn mijn stoelen bezet." Vanaf een besteding van tien euro in het restaurant mogen chauffeurs parkeren, gebruik maken van de wasgelegenheid en ontbijten. "Ik ben van mening dat een parkeerplaats met verzorging een 'must be' is langs de weg."

Valk heeft klanten die er wel drie keer per week overnachten. Het is maar de vraag waar die straks heen moeten als de parkeerplaats verdwijnt. "Het zorgt voor onrust bij hen, maar ook bij mij. Ik heb het in 2011 voor het eerst te horen gekregen. Sindsdien sta je in de wachtstand. Je pleegt wel onderhoud, maar investeren doe je niet."

Bedrijventerrein A58

Ondertussen heeft de eigenaar met de gemeente Tilburg rond de tafel gezeten. Die heeft namelijk de wens om een grote, beveiligde parkeerplaats voor vrachtwagens te ontwikkelen binnen de gemeente. Valk ziet dat ook wel zitten. "Het is de bedoeling dat de parkeerplaats minstens twee keer zo groot wordt. Ook het restaurant wil ik dan uitbreiden met wederom een wasgelegenheid."

Het is de bedoeling dat de parkeerplaats op het nieuwe bedrijventerrein Wijkevoort langs de A58 naast luchtmachtbasis Gilze-Rijen komt. Zo'n twee kilometer van het huidige restaurant vandaan. "Het wordt een plek voor logistieke industrie. Daar zouden wij als restaurant perfect inpassen."

Maar zolang er voor Valk nog geen duidelijkheid is over de toekomst van zijn parkeerplaats, blijft zijn restaurant open aan de N282. "Ik ga niet weg voordat ik een andere plek heb."

Volledig scherm
Alfons Valk, eigenaar van wegrestaurant 't Vliegveld in Hulten, voor de parkeerplaats waar 120 vrachtwagenchauffeurs kunnen overnachten. Foto Ron Magielse/Pix4profs © ron magielse / pix4profs