Gasten proosten bij Samen eten en drinken.
Volledig scherm
Gasten proosten bij Samen eten en drinken. © Else Loof

Restaurant SED in 's Gravenmoer failliet: ‘Klinkende naam helaas geen garantie op voldoende omzet’

update’S GRAVENMOER - Na 15 jaar is er een einde gekomen aan restaurant, brasserie en grand café Samen Eten en Drinken (SED) in ’s Gravenmoer. De rechtbank verklaarde SED deze week failliet.

Het faillissement is, nadat de zaak eerder deze maand de deuren al dichthield, door de eigenaren zelf aangevraagd. 

William en Astrid Haanskorf zeggen om ‘bedrijfseconomische redenen’ te moeten stoppen en bedanken in een reactie op de website van het restaurant aan de Hoofdstraat de gasten die in de achterliggende jaren te gast zijn geweest. ‘Het spijt ons oprecht, maar helaas kunnen wij reserveringen die u bij ons heeft gedaan niet meer honoreren.’

Naast de 6 vaste krachten waren er meer dan 30 oproepkrachten bij SED in dienst. Zij zijn gisteren geïnformeerd door Haanskorf. Mensen die de komende tijd met grotere groepen zouden komen, zijn enige tijd geleden al geïnformeerd. 

Klinkende naam

“Het is zuur", zegt Stefan van der Horst, de curator van advocatenkantoor Mannaerts Appels die is aangewezen om het faillissement af te wikkelen. Hij spreekt over een persoonlijkl drama. “Voor de kok is dit echt een eigen kindje. Een klinkende naam in de omgeving, maar vaak vol zitten is geen garantie op voldoende omzet. Als je veel gebruikmaakt van aanbiedingen als Groupon en Social Deal zijn de marges klein en kun je minder overhouden dan je nodig hebt. De kosten moeten immers ook betaald worden.”

SED was ook een populaire trouwlocatie. Diverse mensen die in het verleden aten of feestten bij SED spreken dinsdag en woensdag op social media hun spijt uit over het voor de buitenwereld toch vrij plotse faillissement. 

Het is volgens curator Van der Horst nog te vroeg om iets te kunnen zeggen over een mogelijke doorstart.