Volledig scherm
PREMIUM
De bedrijfsruimte aan de Koopvaardijweg 7. © Sjoerd Marcelissen

Rechter: pand Oosterhouts transportbedrijf mag jaar dicht na cokesmokkel

OOSTERHOUT - De gemeente Oosterhout mag een bedrijfspand waar grootschalige smokkel van cocaïne plaatsvond voor een jaar sluiten. Dat heeft de rechter donderdagmiddag bepaald. Binnen twee weken gaat de deur op slot van het terrein aan de Koopvaardijweg, dat gebruikt wordt door Logiqueen en het transportbedrijf FreightNed (voorheen Van Wanrooy Transport). 

De politie deed eind augustus een inval aan de Koopvaardijweg 7. Dat gebeurde nadat de douane 3.500 kg cocaine had onderschept in de haven van Antwerpen. De container, met daarin 1.100 gram, werd vervolgens door de politie gevolgd naar het Oosterhoutse bedrijventerrein Weststad. Daar werden diverse arrestaties verricht. Onder meer de eigenaar van het transportbedrijf, P. van W., werd in de kraag gegrepen. 

  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.