Volledig scherm
PREMIUM
De bedrijfsruimte aan de Koopvaardijweg 7. © Sjoerd Marcelissen

Rechter: pand Oosterhouts transportbedrijf mag jaar dicht na cokesmokkel

OOSTERHOUT - De gemeente Oosterhout mag een bedrijfspand waar grootschalige smokkel van cocaïne plaatsvond voor een jaar sluiten. Dat heeft de rechter donderdagmiddag bepaald. Binnen twee weken gaat de deur op slot van het terrein aan de Koopvaardijweg, dat gebruikt wordt door Logiqueen en het transportbedrijf FreightNed (voorheen Van Wanrooy Transport). 

De politie deed eind augustus een inval aan de Koopvaardijweg 7. Dat gebeurde nadat de douane 3.500 kg cocaine had onderschept in de haven van Antwerpen. De container, met daarin 1.100 gram, werd vervolgens door de politie gevolgd naar het Oosterhoutse bedrijventerrein Weststad. Daar werden diverse arrestaties verricht. Onder meer de eigenaar van het transportbedrijf, P. van W., werd in de kraag gegrepen. 

  1. Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’
    VIDEO

    Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’

    DRIMMELEN - De politie heeft woensdagmiddag op een boot een dode man gevonden in het gebied De Dood in de Biesbosch bij Drimmelen. De man was in het gezelschap van een andere man en een hond. Het was urenlang onbekend hoe hij is overleden. Maar rond 19.45 uur in de avond meldde de politie na onderzoek van de lijkschouwer dat er geen sprake blijkt van een misdrijf. De politie kon niet meer vertellen, omdat ‘de familie nog niet is ingelicht’.