Volledig scherm
© shutterstock

Rattenplaag Waspik is voorbij, meldt gemeente Waalwijk

WASPIK - Er komen bij de gemeente Waalwijk geen klachten meer binnen over rattenoverlast in Waspik. Daaruit concludeert de gemeente dat de rattenplaag in het dorp verleden tijd is. 

Dat laat wethouder Jan van Groos donderdag weten in een informatiebrief aan de gemeenteraad. In juli stelde raadslid Nol Hooijmaijers (CDA) het rattenprobleem in Waspik bij de gemeente aan de kaak. Het stikte er toen van de ratten. ,,Langs het kanaal, in Plan Noord tegen de A59 aan en bij uitstek achter de brandweerkazerne. De ratten lopen bij mensen door de tuinen en over de terrassen", stelde hij.

Eten weggooien

De gemeente besteedde er aandacht aan op de gemeentepagina, op wijkpagina's op Facebook en de dorpskrant. De boodschap hierbij was dat de inwoners ook zelf kunnen bijdragen aan bestrijding van de rattenplaag. Zoals door het eten direct weggooien in een afgedichte vuilnisbak en een composthoop dichtmaken. Ratten zijn namelijk geen reizigers. Als ze een goede schuilplaats met voldoende voedsel en water hebben gevonden, blijven ze daar en planten ze zich snel voort. 

Ongediertebestrijding van de gemeente is gaan kijken bij de vijf woningen in de R. F. Wijffelstraat waar rattenoverlast was. Het waterschap is verzocht ook het ongedierte te bestrijden langs het Zuider Afwateringskanaal en taluds te maaien zodat het ongedierte geen schuilplek heeft. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement