Volledig scherm
Fort Lunette onderging eind 2013 een ingrijpende restauratie die miljoenen kostte. © Ron Magielse/het fotoburo

Raamsdonksveer: kwestie rond Fort Lunette opnieuw voor rechter

raamsdonksveer fort lunet bootje gezond gemeenteRAAMSDONKSVEER - Het bedrijf Bootje Gezond kan vanaf 1 april gebruikmaken van Fort Lunette in Raamsdonksveer. Dat is nog steeds het uitgangspunt van de gemeente Geertruidenberg, ondanks het feit dat de slepende kwestie volgende week donderdag opnieuw voor de rechter komt. “We gaan door en voeren alle werkzaamheden uit”, zegt wethouder Kevin van Oort. “Zoals het aanleggen van steigers en terrassen. We zijn gericht op 1 april.”

Enkele omwonenden vrezen onder meer geluids- en parkeeroverlast bij het Fort, vanwege de komst van het toeristisch-recreatieve bedrijf Bootje Gezond in het monumentale gebouw. Een groot aantal bezwaren werd vorig jaar juni door de Raad van State van tafel geveegd. Alleen moest de gemeente nog met een betere onderbouwing komen voor het aantal parkeerplaatsen rond het Fort. De hoogste rechter stelde afgelopen najaar in een voorlopige uitspraak dat hieraan was voldaan.

Bezwaarmaker Berry van Tuijl: “De gemeente is nu bezig met het ronselen van parkeerplekken in de buurt. Het rammelt van alle kanten. We hebben in elk geval al voor elkaar gekregen dat de openingstijden vervroegd zijn.” Dat de gemeente nu al aan het werk is, stuit Van Tuijl tegen de borst. “Kennelijk zijn ze heel zeker van hun zaak. De gemeente Geertruidenberg doet toch waar ze zelf zin in heeft. Het is structureel onbehoorlijk bestuur.” De gemeente omschrijft het risico op vernietiging van het bestemmingsplan als ‘nihil’ en geeft aan te starten met de aanleg van parkeerplekken.