Volledig scherm
© Lex van Lieshout/ANP

Raamsdonksveer kan gewoon polonaise lopen in café De Praktijck

RAAMSDONKSVEER - Café De Praktijck in Raamsdonksveer is met carnaval gewoon open. De kroeg ging onlangs failliet, maar nieuwe uitbater Richard van der Ark heeft voor een snelle doorstart kunnen zorgen.

"Dus alle carnavalstradities gaan door. Volgende week donderdag vindt hier weer het Sophietjesbal plaats. Vervolgens zijn we alle carnavalsdagen geopend."

In eerste instantie zag het ernaar uit dat De Praktijck pas later in het voorjaar opnieuw open zou gaan. "Het faillissement kon snel afgehandeld worden. Bovendien werkten gemeente en pandeigenaar goed mee. Daarnaast is brouwer Grolsch ertussenuit. Ik wil gewoon biertjes als Jupiler en Hertog Jan kunnen tappen. Bovendien is het een moeilijke tijd en heb je met een brouwer best wel wat restricties."

Van der Ark is sinds vorig jaar ook uitbater van café Ut Veer in de Grote Kerkstraat. "We hebben daar een cafetaria en een ruimte voor feestjes en partijen, dus dat blijven we doen." De Praktijck wil hij weer een 'totaalcafé' maken. "Met in de zomer lunches buiten, in de winter binnen. Ook zullen we in de weekenden regelmatig dingen organiseren. Als je publiek wilt lokken, moet je er wat tegenover stellen."

De kroeg in de Hoofdstraat blijft de thuisbasis van carnavalsclub Tjop Tjop. "Ik ben daar ontzettend trots op", zegt Van der Ark, die oorspronkelijk uit Den Haag komt. Na carnaval gaat De Praktijck tijdelijk dicht. "Om te verbouwen. Er moet veel gebeuren. Waarschijnlijk open we pas echt rond half mei."