Archieffoto van optocht Raamsdonksveer van 2019.
Volledig scherm
Archieffoto van optocht Raamsdonksveer van 2019. © Foto Pix4Profs / Jan Stads

Raamsdonk en Raamsdonksveer rijden dinsdag voor het eerst in één grote optocht

RAAMSDONKSVEER - Het ultieme voorbeeld van verbroedering: Raamsdonksveer en Raamsdonk bundelen hun krachten en houden dinsdag samen één grote carnavalsoptocht in Raamsdonk.

Nadat vandaag in beide kernen besloten werd dat de optochten in Den Haaykaant (zaterdag) en ut Faantelaand (zondag) niet door konden gaan vanwege zware windstoten, is er een spoedberaad belegd met beide dorpskernen. 

,,Het was even een apart voorstel voor beide partijen, want zoiets is nog nooit eerder voorgekomen in de geschiedenis. Carnaval staat juist voor het uitdragen van een eigen identiteit als dorpskern. Maar ook iedereen wil graag dat de optochten alsnog kunnen worden gehouden. Dus dragen we nu samen het ideale voorbeeld van verbroedering uit door te gaan samenwerken",  aldus Louise Schneider van de carnavalsorganisatie van Raamsdonksveer.

De precieze invulling van wat waar allemaal plaats gaat vinden, wordt momenteel nog gemaakt. Wel is al zeker dat de optochten worden gebundeld en de leutstoet in Raamsdonk wordt gehouden op dinsdagmiddag.  

Bundelen

Schneider: ,,Het idee is om daadwerkelijk alles te bundelen. Dus ook de lampionnenoptocht van de kinderen van Faantelaand erbij in de stoet. Daarnaast is het idee om beide poppen tegelijkertijd te verbranden en wordt er nog gekeken naar een ideale vorm van de prijsuitreikingen.”

De optocht staat nu gepland om 14.11 uur op Den Haaykaant en alles erna, vanaf 19.11 uur vindt plaats in Ut Faantelaand. 

  1. Aanbesteding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen vertraagd
    PREMIUM

    Aanbeste­ding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen ver­traagd

    RIJEN - De verbouwing van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen loopt vertraging op. De aanbesteding van de plannen is fors duurder uitgevallen dan eerder ingeschat. Reden dat betrokken partijen (gebouwbeheerder CCGR, gemeente en Theek 5) opnieuw om de tafel gaan om een alternatief te ontwikkelen. Dat blijkt uit een memo dat het college van B en W aan de gemeenteraad heeft gestuurd.