De bibliotheek in cultureel centrum De Boodschap aan de Nassaulaan in Rijen wordt flink verbouwd en wordt deels verplaatst van achterin naar vooraan in het gebouw.
Volledig scherm
De bibliotheek in cultureel centrum De Boodschap aan de Nassaulaan in Rijen wordt flink verbouwd en wordt deels verplaatst van achterin naar vooraan in het gebouw. © Foto Google Streetview

Raad vindt nieuwe bieb Rijen een dure huiskamer

Rijen - Een ruime meerderheid van de gemeenteraad ging maandagavond akkoord met de verbouwing van de bibliotheek Theek5 en Cultureel Centrum Gilze en Rijen De Boodschap. Veelal morrend en sputterend over de hoge kosten en hoeveel tijd de voorbereidingen hadden gekost. Maar met de belofte van meer bezoekers en de creatie van een nieuwe huiskamer, stemden, op de VVD na, alle fracties voor.  

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.