OOSTERHOUT - Een deel van het terrein van jeugdzorginstelling Lievenshove. Oosterhout koopt de grond onder meer om woningen neer te zetten.
Volledig scherm
OOSTERHOUT - Een deel van het terrein van jeugdzorginstelling Lievenshove. Oosterhout koopt de grond onder meer om woningen neer te zetten. © Pix4Profs / Johan Wouters

Raad trekt 3,5 miljoen uit voor aankoop van Lievenshove

OOSTERHOUT - De aankoop van het terrein van de vroegere jeugdinstelling Lievenshove heeft dinsdagavond de goedkeuring van de gemeenteraad van Oosterhout gekregen. De raad trekt 3,5 miljoen euro uit voor de aankoop.

De 4,7 hectare aan de Bredaseweg wordt voor 2,5 miljoen euro gekocht van jeugdzorgaanbieder Juzt. Voor de kosten van sloop van de gebouwen inclusief asbestverwijdering is in totaal circa 5 ton geraamd. 

Uitwerken van het plan

Voor het uitwerken van een plan voor de invulling van het terrein, het uitvoeren van de benodigde onderzoeken en het opstellen van het bestemmingsplan is een bedrag van circa 5 ton geraamd. Hiermee komt het totaal benodigde bedrag voor deze fase op 3,5 miljoen euro. 

Geen zware asbestverontreiniging 

Na onderzoek is al gebleken dat de grond schoon is en dat er geen zware asbestverontreiniging is aangetroffen. 

Woningen, parkeren, groen en recreatie

Oosterhout wil de grond gebruiken voor woningen, parkeren, groen en recreatie. Het is nog niet bekend hoe het terrein precies wordt ingevuld. Dat gebeurt in nauw overleg met de gemeenteraad. Raadslid Uhro van der Pluijm (GroenLinks) wilde dinsdagavond nog weten wat er met het Warande College op het perceel gaat gebeuren. Volgens burgemeester Mark Buijs lopen er goede gesprekken met de onderwijsinstelling, maar kan hij hier voorlopig nog niets over zeggen. 

Betaalbare woningen

Van der Pluijm hield een kort pleidooi voor betaalbare woningen op het terrein. Gerard Heintjes (VVD) wil weten of het om betaalbare koop- of huurwoningen gaat. Van der Pluijm: ,,Het een sluit het ander niet uit. Beide dus.” Henk van Ginneken (GBV) hoopt dat in het nieuwe woningbouwgebied het ‘rustige karakter van Oosterhout behouden blijft.’ De gemeenteraad ging unaniem akkoord met de aankoop van Lievenshove.