Volledig scherm
Eigenaar Huub van Leijsen van Pukkemuk. © Foto Pix4Profs/Jan Stads

Raad Dongen: recreatieboerderij Pukkemuk mag uitbreiden

DONGEN - Recreatieboerderij Pukkemuk in Dongen-Vaart mag uitbreiden. De Dongense gemeenteraad ging vanavond unaniem akkoord.

Die beslissing leidde tot gejuich onder het aanwezige publiek. Hoewel tijdens de opinieraad enkele weken geleden al duidelijk werd dat er groen licht zou komen, was er toch nog onzekerheid onder de werknemers  van Pukkemuk. Ook eigenaar Huub van Leijsen was dolgelukkig na afloop van de vergadering. 

Pukkemuk wil zestig vakantiewoningen bouwen aan de Fazantenweg. Dit plan heeft geleid tot onrust onder omwonenden die actie voerderen tegen de plannen van Van Leijsen. Zij dreigen nu naar de Raad van State te stappen. Ze hebben nu zes weken de tijd om een zaak te beginnen. 

Efteling

Van Leijsen springt met zijn uitbreidingsplan in een gat in de markt. Er zijn in de regio te weinig overnachtingsaccommodaties voor recreanten die vooral komen voor de nabijgelegen Efteling. Wethouder Bea van Beers (ruimte) refereerde hier nog aan. Het college van burgemeester en wethouders ziet de uitbreiding van Pukkemuk als een versterking van de recreatieve sector in Dongen.  

Dat is ook wat de provincie Brabant graag ziet. Die is eventueel bereid om de uitbreiding te steunen.