Volledig scherm
Dilan uit Oosterhout © Nikki Ellen Bastiaansen

'R.i.p. lieve Dilan', stille tocht voor verongelukte jongen uit Oosterhout

MADE - Vrienden van de zaterdag verongelukte Dilan Shikhou uit Oosterhout houden zondag een stille tocht ter nagedachtenis aan de 16-jarige jongen. Op Facebook hebben ze een pagina 'Stille tocht Dilan Shikhou' aangemaakt. 

Die begint met de tekst:

Lieve mensen, Familie, vrienden, kennissen en klasgenoten,

Enorm heeft het ons hart geraakt, het overlijden van onze lieve vriend, klasgenoot, broeder Dilan Shikhou. Nooit verwacht en geheel onverwachts gebeurde het onmogelijke wat wij ooit hadden kunnen denken! Je was een vriendelijke leerling, lief voor alle mensen en begripvol naar iedereen in de sportschool.

Ter ere aan de nagedachtenis van Dilan willen wij een stille tocht doen voor hem!

Op zondagavond 17 Juni 2018 om 19.30 uur beginpunt bij Dongemond College te Made aan de Kempsstraat, zullen wij allen een tocht houden naar de Kievitstraat, waar onze lieve Dilan het leven liet. Op die plek houden wij een minuut stilte ter ere van hem. Ik vraag jullie om allemaal zwart/witte kleding te dragen uit respect en je mooiste bloemen mee te nemen om deze neer te leggen ter ere van Dilan. Deel dit bericht zoveel mogelijk en we zien jullie zondagavond op de Kempsstraat te Made bij het Dongemond College. R.i.p lieve Dilan!

Bij vrienden en medescholieren van het Dongemond College sloeg het overlijden van Dilan in als een bom. Hij maakte deel uit van een hechte vriendenclub, die nu de stille tocht voorbereiden.

Twee auto's botsten afgelopen zaterdagmiddag op de A59 tegen elkaar aan en belandden zo'n vijftig meter verderop in de berm. Dilan kwam daarbij om het leven. Hij zat in de auto bij een 18-jarige Oosterhouter, die gewond raakte. De bestuurder van het andere voertuig - een 37-jarige man uit Etten-Leur - werd overgebracht naar het ziekenhuis alwaar hij aan zijn verwondingen is overleden. De politie doet nog steeds onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.