Volledig scherm
Knooppunt Hooipolder in de oude situatie.

Provincie wil 10 miljoen investeren in knooppunt Hooipolder

Hooipolder A27 A59RAAMSDONKS / WASPIK - De provincie wil 10 miljoen euro vrij maken voor extra aanpassingen bij knooppunt Hooipolder. Met dit geld wordt een parallelweg langs de A59 aangelegd om de dorpen Raamsdonk en Waspik te ontlasten van sluipverkeer.

Ook moeten er extra rijstroken komen ter hoogte van het knooppunt, zodat de rijen voor de verkeerslichten minder lang worden. Verder kan het verkeer op een aantal plaatsen vrij rechtsaf slaan, waardoor minder verkeerslichten nodig zijn.

Deze maatregelen komen uit het Hooipolder-Plusplan, opgesteld door omliggende gemeenten en provincie.

Het is een extra pakket bovenop de aanpak van het rijk voor de A27 en Hooipolder (2019-2025). Rijkswaterstaat legt daarbij een verbindingsboog aan.

Zijn voorstel is nog geen fiat voor het Hooipolder-Plusplan. De provinciale staten moeten nog hun goedkeuring geven.

"De verwachting is dat dit onderwerp in het voorjaar besproken wordt", zegt een provinciewoordvoerster.

  1. Knallende opening Sensation Waailand in Made
    Play

    Knallende opening Sensation Waailand in Made

    MADE - Het kleurt wit van de feestgangers in de grote feesttent op het Madese weiland. Met de dresscode white winter is de twaalfde editie van Sensation Waailand met het thema ‘Winter Wonderland’ vanavond van start gegaan. Van landelijke beroemdheden tot lokale talenten. Van feestmuziek tot bonkende hardstyle. Het waait allemaal voorbij vanavond. Wie er optreden, blijft tot het laatste moment een verrassing. “Dat doen we bewust, het gaat echt om de beleving”, zegt organisator Koen Grootscholten. En dat weten de feestgangers ook, want de 6000 kaarten waren binnen een kwartier uitverkocht.