Volledig scherm

Provincialeweg Oosteind dicht door werk aan oliepijpleiding

OOSTEIND - De Provincialeweg in Oosteind wordt vanaf donderdag in het gedeelte tussen de Hogedijk en de Donge voor bijna vier weken afgesloten.

De weg wordt opengebroken, omdat er werkzaamheden aan de oliepijpleidingen onder de grond verricht worden.

Het bedrijf Rotterdam-Rijn-Pijpleiding (RRP) gaat de vijftig jaar oude mantelbuizen, die rond de pijpleiding zitten, verwijderden. Projectcoördinator van RRP, John Zennipman: "Er liggen twee buizen onder de straat op een diepte van drie meter. Het zijn oliepijpleidingen die van Europoort in Rotterdam tot aan Venlo lopen. Het gaat om olie, onder meer van Shell, die naar de raffinaderijen in Duitsland vervoerd wordt. Er liggen twee leidingen. Een stamt uit 1960 en de andere uit 1965."

De ouderdom van de leidingen is de reden om in te grijpen. Zennipman: "Rond de pijpleidingen zit een mantel als bescherming. Door de druk van het verkeer bestaat de kans dat de stalen afstandhouders tussen de mantelbuis en de coating van de pijpleiding in de coating gaan drukken. Dan kunnen roestplekken ontstaan. We weten niet of dat zo is, maar we nemen we het zekere voor het onzekere en halen de mantel eraf."