RAAMSDONKSVEER, Pix4Profs / Jan Stads. 
Er komen twee windmolens in de polder tussen Oosterhout en Raamsdonksveer. Maar de wijkraad Raamsdonksveer-Zuid legt zich daar niet bij neer. Rinus Damsteegt maakte een maquette van het zuidelijkste deel van het dorp en de windmolens in zicht. Om de grootte van de windmolens ten opzichte van de huizen te laten zien maakte hij beide in dezelfde verhouding (het plankje telt niet mee alleen de huisjes erboven op)
Volledig scherm
PREMIUM
RAAMSDONKSVEER, Pix4Profs / Jan Stads. Er komen twee windmolens in de polder tussen Oosterhout en Raamsdonksveer. Maar de wijkraad Raamsdonksveer-Zuid legt zich daar niet bij neer. Rinus Damsteegt maakte een maquette van het zuidelijkste deel van het dorp en de windmolens in zicht. Om de grootte van de windmolens ten opzichte van de huizen te laten zien maakte hij beide in dezelfde verhouding (het plankje telt niet mee alleen de huisjes erboven op) © Pix4Profs / Jan Stads

Protest tegen windmolens: ‘Zulke dingen horen hier niet. Wat doen ze ons aan?’

RAAMSDONKSVEER/OOSTERHOUT - De windmolens in de Oranjepolder worden hoog, heel hoog. Zo meent Rinus Damsteegt. Met een zelfgebouwde maquette laat hij zien hoe Raamsdonksveer de turbines in het zicht krijgt. ,,Zulke dingen horen hier niet. Wat doen ze ons aan?”